Kom rotterne til livs med vores professionelle rottespærre. Vi står klar til at hjælpe dig hele døgnet, alle ugens dage
Få et uforpligtende tilbud på rottespærre i kloak nu +45 42 60 43 43
Rotter er et stigende problem
Rotter er et tiltagende problem i Danmark og kan resultere i store materielle skader og også bære farlige og smitsomme sygdomme med sig ind i din bolig. Rotterne invaderer ofte din bolig via kloaksystemet, hvor de kommer ind i rørene i din bolig særligt til efteråret, når det bliver koldere.
Hvordan fungerer en rottespærre i kloak?
Rottespærre i kloak er en effektiv måde at forhindre, at rotterne kommer ind i din bolig.
Rottespærren opsættes typisk i din spulebrønd, også kaldet skelbrønden, så tæt på kommunens hovedledning som muligt. Den er lavet af rustfrit stål, som er et materiale, rotterne ikke kan gnave sig igennem. Den består af to klapper, som forhindrer rotterne i at komme videre ind i din bolig, mens spildevandet let stadig kan passere igennem.
I RB Kloak bruger vi gennemtestede og VA-godkendte løsninger, som kun må monteres samt serviceres af et autoriseret kloakmesterfirma. Det er ofte modellen, der kaldes TX11, som kan fås i mange forskellige størrelser, så den valgte løsning passer præcist til din kloak.
Rottespærre i kloak – mange gode grunde
- Du undgår bekostelige skader på din bolig
- Minimerer sundhedsfare pga. de sygdomme rotterne kan bære med sig
- En rottespærre i kloak er en forholdsvis lille investering
- Du får en ikke-giftig løsning, som er mere sikker i forhold til børn og husdyr
- Der er let at få installeret af en autoriseret kloakmestervirksomhed uden større gravearbejde
Vores kunder er glade
Og vi er taknemmelige for alle de gode anmeldelser, vi får på Google. Vi lever af tilfredse kunder, og vi går derfor ikke, før vi har løst dit problem. Anmeldelserne handler om alle de forskellige ydelser, vi løbende afhjælper i hele Nordsjælland.
Forebyg stoppet kloak
Her er fem af de vigtigste råd, der kan hjælpe med at forebygge stoppet kloak:
- Put kun det i afløbet, som afløbet er lavet til. Med det mener vi, at du skal undgå fx at smide vådservietter, vatpinde og store mængder papir i dit toilet.
- Andefedt og for eksempel madolie hører heller ikke hjemme i dit afløb. Du kan i stedet hælde det i en pose eller en brugt mælkekarton og herefter smide det ud i affaldsspanden. Det er nemlig store syndere i forhold til at stoppe din kloak.
- Brug en si i alle dine afløb, som sikrer, at fx hår og madaffald ikke ryger med ned i kloakken – og husk at rense dem ofte.
- Sørg for at der ikke står store træer i nærheden af din kloakledning i haven. Rødderne herfra kan nemlig lave skader på din ledning og være med til at skabe blokeringer.
- Få et sundhedstjek på dine rør, så du ved, hvad staden er. Vi gennemfører sundhedstjek med TV-Inspektion.
Tre gode råd til, hvordan du holder din kloak glad
- Undlad at putte forkerte ting som fx vådservietter, hygiejnebind, vatpind m.m. i dit toilet.
- Hæld madolie og fx andefedt i mælkekartoner eller poser, som du smider ud frem for i køkkenvasken. Fedt størkner nemlig, når det afkøles, og du risikerer dermed, at det er med til at blokere dine kloakrør.
- Tjek, at der ikke er store træer eller planter i nærheden af kloakledningen på din grund. Rødderne kan nemlig forårsage skader på ledningen.
Besøg af rotter – hvad er tegnene?
En levende eller måske død rotte er et sikkert tegn på, at du har fået uønsket besøg. Har du kun en mistanke om det, er der flere tegn, du kan kigge efter:
- Synlige gnavemærker – rotterne gnaver i alt fra træ til plast og beton. Så tjek ledninger, paneler og fx døre for mærker. Det kan også være, at du kan se tegn i køkkenet, hvor de kan lave skader på mademballage.
- Afføring – er ofte en af de mest sikre beviser på, at du ikke er alene. Kig for eksempel i hjørner og i køkkenet, hvor de søger efter mad eller langs paneler, hvor de ofte løber.
- Lyde og støj – skrabende lyd eller gnaven i vægge især om natten, hvor de er mest aktive.
- Ubehagelig lugt – en stærk lugt kan også afsløre rotterne, især hvis du er uheldig, at der er mange. Det kan være, at din hund begynder at reagere, fordi dens lugtesans er bedre end din.
- Mystiske huller – for eksempel omkring fundamentet udenfor på din grund ved regnvandsbrønden eller skelbrønd eller i gulve og vægge, hvor rotten har skabt passage.
Ser du nogle af disse tegn, så skynd dig at få hjælp, så du kan minimere skaderne på din bolig, og forebyg at det sker igen med en rottespærre i kloak.
Husk at anmelde rotter
Hvis du har set en rotte, eller du har mistanke om, at der er rotter på din grund, er det vigtigt, at du anmelder det til din kommune. Du anmelder rotter på din kommunes hjemmeside.
Rottespærre i kloak – lav en serviceaftale
Det er vigtigt at vedligeholde og servicere din rottespærre, så du er sikker på, den altid virker. Der kan nemlig fx sætte sig toiletpapir og andet fast i spærren, som både kan skabe en forstoppelse eller det modsatte, at spærren står åben, og dermed ikke forhindrer at rotterne kommer ind. Over tid vil det, vi kalder kloakhud, hobe sig. Det er snavs, der kan gøre klapperne tunge. Vi anbefaler derfor, at du som privat husejer får tjekket din rottespærre en gang om året.
Vær flere og få rabat
Vi giver rabat, hvis I er flere naboer, der bestiller samtidig, og vi installerer den med det samme hos jer.