Har din bolig ikke adgang til det offentlige kloaknet? Vi etablerer og vedligeholder septiktank, der overholder alle regler.
Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud. Vi sidder klar til at svare på alle dine spørgsmål.
Installering af septiktank i Nordsjælland
20 års erfaring med septiktanke og bundfældningstanke
Godkendt til etablering og reparationer
Opdateret på alle lovkrav
Septiktank – hvornår giver det mening?
Hvis din bolig er placeret i et område uden for det offentlige kloaksystem, for eksempel i landzone eller i nogle sommerhusområder, så er septiktank en oplagt mulighed. Dette kaldes for kloakering i det åbne land.
Når septiktanken skal etableres, er der mange regler, der skal overholdes. Dette skal blandt andet forhindre, at du kommer til at forurene grundvandet, som vandværker indvinder. Det er derfor vigtigt, at du får hjælp af en autoriseret og specialiseret kloakmester, der kender lovgivningen og kan rådgive dig, så du får den bedste løsning til din bolig.
Lad os hjælpe dig.
Vi sikrer, du overholder reglerne
Når du skal etablere en septiktank, er det vigtigt, du kender de mange regler, som den skal overholde. Anlægget skal håndtere alt spildevandet fra din bolig – dvs. både vandet fra køkkenet, vaskemaskinen, badet og toilettet. Septiktanken må til gengæld ikke håndtere regnvand. Der er også regler for, hvor tæt den må etableres til andre septiktanke.
Det er kun en autoriseret kloakmester, der må etablere eller ændre anlæggene, og der skal altid søges om tilladelse i den kommune, du bor i. Vi udfører alle former for opgaver indenfor kloakering i det åbne land i hele Nordsjælland. Vi sikrer, at alle forhold bliver overvejet, så løsningen er den, der bedst renser spildevandet og overholder gældende lovgivning på området.
Hvordan fungerer en septiktank?
En septiktank er en underjordisk tank, der opsamler alt spildevand fra husstanden og renser det mekanisk. Tanken kaldes også ofte for en bundfældningstank. Den fungerer ved at separere faste stoffer fra væsken, dvs. det organiske stof fra spildevandet, som bundfælder sig i tanken, hvorefter bakterier nedbryder det. Hertil er der det, vi kalder flydeslam, der samler sig i toppen af bundfældningstanken. Det behandlede væske, også kaldet det ”rene vand”, ledes typisk ud igennem et nedsivningsanlæg, der består af drænrør, som er placeret for eksempel ude på en mark væk fra boligen. I RB Kloak anvender vi primært pumpebrønde, som sikrer en god fordeling af det rene vand i nedsivningsanlægget.
Der findes flere forskellige løsninger til kloakering i det åbne land, hvor septiktanken med nedsivningsanlæg er den mest anvendte. Vi vurderer, hvilken løsning der bedst passer til din bolig. Lad os hjælpe dig.
Få løbende tømt din septiktank
Din septiktank er under en kommunal tømningsordning og bliver tømt en gang årligt. Dette er nødvendigt, da den ikke selv kan nedbryde alt det, der fyldes i toilettet eller kommer i afløbet i vasken.
Forsømmer du tømningen, ser vi typisk følgende problemer:
Overløb: Kan forårsage sundhedsrisici og miljøskader.
Tilstoppet sivbrønd: Du risikere, at der kommer slam med ud sammen med det ”rene vand”, som med tiden kan stoppe sivbrønden, der leder væsken ud på marken. Slammet kan også forårsage, at pumpen stopper til.
Lækager: Hvis septiktanken har revner eller huller, kan spildevand sive ud og forurene jorden omkring tanken. Dette er med risiko for dobbelt skade, hvis det er i et område, der ligger for tæt på boligen eller en vandboring.
Ophobning af faste stoffer: Der reducerer tankens effektivitet.
Tilstopning: Husholdningsartikler, der ikke bør skylles ned i toilettet såsom vådservietter eller for eksempel vatpinde, kan tilstoppe systemet.
Mulige problemer med din septiktank
Septiktanke er en effektiv måde til at håndtere spildevand. Der kan dog opstå en række problemer, hvor det vi typisk ser er, at der sker overløb. Dette sker, hvis tankens kapacitet overskrides, eller hvis der er blokeringer i systemet. Vi oplever også, at sivebrønden kan stoppe til. Det sker, hvis der kommer slam med ud sammen med det ”rene vand”. Dette kan med tiden bevirke, at sivebrønden, som leder vandet ud på markerne, stopper til. Slammet kan yderligere forårsage, at pumpen, der sikrer en god fordeling af vandet på markerne, stopper til.
Du kan også risikere, at der opstår revner eller huller i tanken, som kan betyde, at der siver spildevand ud. Dette kan forure jorden i området omkring tanken, som typisk er placeret tættere på din bolig. Hober der sig faste stoffer op i tanken, kan dette også risikere at reducere ydeevnen i tanken.
En god måde at undgå og forebygge problemer med din septiktank er at sikre, at den bliver tømt en gang, som en del af den kommunale tømningsordning. Du kan også bakke op om en velfungerende septiktank, der holder længe, ved at tænke over, hvad du putter i dit afløb i dagligdagen. Du skal for eksempel undgå at smide husholdningsartikler i toilettet såsom vatpinde og vådservietter. Dette har tanken nemlig svært ved at nedbryde. Undgå også at hælde afløbsrens og andre kemikalier direkte ud i dit afløb. Dette kan nemlig skabe ubalance i bakterierne, der nedbryder de organiske stoffer, der bundfælder sig i tanken.
Oplever du problemer med din septiktank, selv om den bliver tømt regelmæssigt, så kan det være en ide at få den tjekket. Ring og få et uforpligtende tilbud.