Telefon 42 60 43 43
Åbningstider

Mandag-fredag 7:00 - 16:00

Afløb lugter – få vejledning og gode råd til at komme dit problem til livs

Når dit afløb lugter, kan det skyldes, at din kloak er stoppet. Læs her, hvad du selv kan gøre, og hvordan vi hjælper, hvis du ikke selv kan løse problemet med afløb, der lugter. 

 

Få rådgivning og hjælp til afløb, der lugter. Skriv til os på: rb@rb-kloak.dk

 

RB Kloak hjælper på baggrund af 20 års erfaring 

Altid den nyeste teknologi 

Eksperter i spuling, der løser problemet 

 

Afløb lugter – hvad er årsagen? 

Der kan være flere årsager til at dit afløb lugter. Vi oplever ofte, at det skyldes, at der ophober sig madrester, sæberester og hår med mere i dine kloakrør, som risikerer at forårsage forstoppelser. 

 

Det kan også være vandlåse, som er udtørrede. Vandlåse forhindrer den dårlige kloaklugt i at komme igennem med en vandbarriere. Det kan også være skader på rør og utætheder, der er årsagen til den grimme lugt. 

 

Du kan ofte selv afhjælpe afløb, der lugter 

Du kan følge nogle af vores råd her, og se om du selv kan komme problemet til livs med afløb, der lugter. 

 

 • Identificer og afgræns problemet 

Det er en god ide at finde ud af, hvor stort problemet er som en start. Er det bare et afløb, der lugter, eller er det et generelt problem i hele din bolig. Er det kun håndvasken, der har et afløb, der lugter, så er du allerede meget klogere og tættere på at løse dit problem. 

 

 • Tjek vandlåsen

Kommer lugten fra et afløb, du sjældent bruger, kan det skyldes, at vandlåsen er udtørret. Sørg derfor for, at vandlåsen er fyldt med vand. Gør det til en vane regelmæssigt at tænde for vandet i de afløb, du sjældent bruger. Er vandlåsen utæt eller beskadiget, skal den skiftes. 

 

 • Kogende vand er ofte nok  

Forsøg herefter med at hælde kogende vand i afløbet. Lad det gerne stå natten over og se, hvad der sker. Du kan overveje at tilføje opvaskemiddel til det kogende vand. Det kogende vand kan i mange tilfælde opløse proppen, der typisk er lavet af ophobet fedtstof. Vi anbefaler, du undlader at prøve med afløbsrens eller andre kemikalier. Det er ofte unødvendig forurening. 

 • Find svupperen frem 

Hvis lugten skyldes en blokering af rørene, kan du prøve at bruge en svupper. Den runde og typisk orange svupper er god til køkkenafløb, imens den kegleformede, der er mindre – også kendt under navnet ”kamelkysset” – er god til toilettet. Placer svupperen oven på det afløb, der lugter, og bevæg den op og ned flere gange. Herved laver du en vakuumeffekt, som kan løsne proppen i din kloak. 

 

 • Få overblik over området uden for 

Gå en tur uden for på din grund, særligt hvis problemet er gennemgående i din bolig. Det kan nemlig skyldes, at der er noget større galt med ledning, der leder vandet væk fra din bolig. Se efter tegn på blokeringer for eksempel oversvømmelser ved kloakdækslet? Bemærk, at der skal være vand i brønden, der opsamler regnvand fra din tagrende, det vil sige sandfangsbrønden. Du skal derfor ikke tilkalde hjælp, hvis du ser dette. 

 

 • Tilkald hjælp i hverdagen og spar penge 

Typisk er det først i weekenden, vi har tid til at reagere på problemerne, men det kan være dyrt at vente. Undgå weekendtillæg og få tjekket din kloak inden for normal åbningstid. Så undgår du også, at kloakken pludselig ikke virker, imens du for eksempel holder 40-års fødselsdag eller har hele familien samlet til juleaften. 

 

Har du stadig problemer med afløb, der lugter, så hjælper vi dig gerne. Vi kan identificere problemet via TV-inspektion og fjerne blokeringer effektivt ved hjælp af spuling af din kloak. 

 

Skriv, så hjælper vi dig: rb@rb-kloak.dk

 

Afløb lugter – hvad er tegnene på, at det er stoppet? 

Ofte kan du lugte en stærk og ubehagelig lugt af metangas eller svovl. Løber vandet ikke ud af håndvasken eller af badekarret, eller langsommere end det plejer, er det et andet tydeligt tegn på, at der forventeligt er tale om en blokering. 

 

Det kan også være, at du kan høre boblende lyde fra dit afløb. Det er vigtigt hurtigt at få undersøgt lydene, hvis de kommer fra dit toilet. Her kan det nemlig skyldes noget værre, end blot en forstoppelse. Det kan for eksempel være et tegn på, at rodnet fra træer i din have har lavet skade på ledningen. Kommer vandet fra et afløb op af et andet, er det ligeledes et tegn, du skal reagere hurtig på. Det kan nemlig også være et bevis på, at der er noget mere alvorligt galt. 


Har du brug for hjælp?

Ring og lad os hjælpe dig, så du undgår unødvendigt bøvl og bekymring. 

Tjek vores positive anmeldelser på Google 

Vi hjælper hver dag med det formål at løse problemer og sikrer at vores kunder er glade. Vi er derfor taknemmelige for de mange mennesker, der har anmeldt vores arbejde positivt på Google.

Andreas Jessen
Andreas Jessen
2023-02-06
God service, og overholdt alle aftaler.
Claus Pedersen
Claus Pedersen
2022-10-07
Ronnie og hele hans team har fuldstændigt styr på både rådgivning, kvalitet af materialer og udførsel af arbejdet. - De overholder tidsplan, og er altid til at få fat på. - Stærkt arbejde, og en kæmpe stor anbefaling herfra.
Kim Madsen
Kim Madsen
2022-04-25
Jeg har bedt om et tilbud fra Ronnie. Jeg må sige, at han er super professionel. Noget af det man kan savne nu om dage. Han er virkelig stolt af sit arbejde, og er 100% dedikeret. Varm anbefaling.
Amalie Hempel Sparsø
Amalie Hempel Sparsø
2022-04-06
Ronnie (RB kloak) har arbejdet hos os et godt stykke tid, med omfangsdræn, dræn under huset, kloak mm. Arbejdet er flot udført, Ronnie er altid til at få fat i og top tjekket. Kæmpe anbefaling herfra.
Mads Houe
Mads Houe
2022-03-17
Varme anbefalinger herfra. Holder aftaler, højt fagligt niveau, fixer det aftalte, hurtig udrykning, gode folk. Tommel op!
Peter U Borchert Hansen
Peter U Borchert Hansen
2021-12-26
Super godt udført arbejdet stoppet køkkenvask d 24/12-2021 Kom hurtigt efter vi har ringet . Kan stærkt anbefalede dette firma
Kasper Christensen
Kasper Christensen
2021-05-22
Tak for det fine stykke arbejde, og at i kom så hurtigt. Vi kan varmt anbefale RB Kloak!
Jesper Linders
Jesper Linders
2021-04-09
Jeg har sideløbende med mit eget arbejde som elektriker arbejdet sammen med RB klaok op til flere gange. Jeg har til dato ikke oplevet et firma der går så meget op i faglig stolt og punktlighed.
Steven B. O.
Steven B. O.
2020-11-23
Hurtig og god service. Fjernede en tilstoppet kloak og sikrede at de andre kloakrør på huset blev renset igennem nu hvor han var her.

RB Kloak er båret af dedikerede mennesker

I 2017 etablerede Ronnie Borchert RB Kloak i Lynge. Virksomheden drives i dag på baggrund af 20 års erfaring med kloakbranchen og på et fundament gennemsyret af værdier som pålidelig, høj kvalitet, punktlighed og gennemsigtighed. 

 

Alle medarbejdere er veluddannede og tager løbende kurser både inden for produktkendskab og teknik. RB Kloak har hertil fokus på løbende at opgradere maskiner og teknik, så problemerne altid løses på den mest optimale måde til glæde for dig. 

 

Afløb, der lugter – sådan undgår du det  

Er du opmærksom på, hvad du kommer i din kloak? På den måde kan du holde den ved lige og forebygge, at afløbet for eksempel kommer til at lugte. Kommer du forkerte ting i, risikerer du, at den blokerer. Blokeringer er ofte årsag til grim lugt. Du får her vores gode råd til, hvordan du sikrer, at din kloak virker: 

 

Her er vores tre bedste råd til at vedligeholde din kloak: 

 

 1. Toilettet skal kun bruges til tre ting: Det er vigtigt kun at bruge toilettet til det, det er beregnet til. Affald som for eksempel vatpinde, bind, skumklude med mere skal derfor smides i en skraldespand. 
 2. Afløbet i håndvasken skal ikke fodres med olie og fedt: Olien du steger i og fedtet fra anden juleaften skal i stedet i en affaldspose. Olie og fedt er nemlig noget af det, der hyppigst forårsager forstoppelser i din kloak. Hæld det eksempelvis i en pose eller en tom karton, inden du smider det i restaffald. 
 3. Brug altid en si i dine afløb. På den måde opfanger du let alt det, der ikke skal ryge med vandet ud. Det er for eksempel hår og madaffald. Husk at rense dem ofte. 
 4. Få information om hvor din kloakledning løber på grunden: Når du har overblik over din ledning, kan du sikre, at rødderne fra store træer og buske ikke når at lave skade på ledningen. Du kan også plante nye træer langt fra din ledning. 
 5. Kend din lednings stand: Via TV-inspektion kan vi tjekke dine rør indvendigt, så du ved præcist, hvilken stand de er i. På den måde kan du løse problemer, mens de er små og ofte billigere at udbedre, og du kan planlægge de større indgreb. 

 

Vi sidder klar til at hjælpe dig uanset hvilket problem, du har

Vi kan typisk allerede i telefonen vurdere, hvad der er galt, og hvad det vil kræve at udbedre det. Vi har hjulpet vores kunder i mere end 20 år og har derfor erfaring med alt det, der kan ske med din kloak herunder afløb, der lugter. Vi er specialiserede i spuling og TV-inspektion, forebyggelse af rotter og fugt i din kælder. Vi er også eksperter i at finde den bedste løsning til kloakering i åbent land, hvis din bolig ikke har adgang til det offentlige kloaknet. 

 

Inden vi går i gang med at udføre opgaven, gennemgår vi præcist hvad, vi vil gøre, og du får et tilbud, du kan godkende. 

 

Skriv, så hjælper vi dig: rb@rb-kloak.dk

 

FAQ

 

Nogle af de spørgsmål vi oftest får, har vi samlet her: 

 

Mit toilet er stoppet, hvad gør jeg? 

Start altid med at tjekke din brønd. Her kan du løfte brønddækslet af og se, hvordan din kloak ser ud. Når du løfter brønddækslet, og indholdet ligner ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvorfor lugter det fra min kloak? 

Hvis din kloak lugter, så kan det være et tegn på, at kloakken er stoppet, eller at vandlåsen er defekt. Det kan også være, at den er udtørret. 

 

Hvordan finder jeg min brønd? 

Dækslet til din brønd er placeret på din grund. Ofte ligger det foran dit hus eller ude ved vejen. Du kan også kigge efter en tegning af din grund på en af de offentlige, tilgængelige hjemmesider. Er det helt umuligt at lokalisere din brønd, kan vi komme og køre TV-inspektion fra toilettet eller gulvafløbet. På den måde kan vi lokalisere brønden med vores udstyr. 

 

Hvordan ser en stoppet brønd ud? 

Vi plejer at sige, at hvis det du kan se nede i din brønd, ligner en ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvordan håndterer I et stoppet toilet? 

9 ud af 10 gange kan vi løse problemet med det samme. Det gør vi ved at spule dine kloakrør, så vi fjerner fedt og andet skidt, der har sat sig fast og blokerer. Hvis vi oplever udfordringer, når vi spuler, fx at spuleslangen møder modstand, så vil vi også foreslå en TV-inspektion. Her filmer vi indvendigt for at sikre, at der ikke er fx brud, rødder eller lign, der kan forsage rotter på din grund.

 

Hvad indebærer en kloakspuling? 

Hvis din håndvask eller dit toilet er stoppet, eller bare lugter fælt, så gennemfører vi en spuling af dine rør. Vi spuler fra din køkkenvask eller fra spulebrønden foran dit hus eller ude ved vejen.

 

Jeg har set en rotte, hvad gør jeg? 

Det er vigtigt, at du først og fremmest får anmeldt det til din kommune – både hvis du har set en rotte, og hvis der er tegn på, at der har været en rotte på din grund. 

 

Herefter er det en god ide at forebygge, at du får rotter indenfor. Har du ikke en rottespærre, vil vi anbefale, at du får installeret det. Rotterne søger indenfor særligt i efteråret, hvor temperaturen falder. 

 

Tjek på din kommunes hjemmeside, hvor du skal anmelde rotter. 

Sådan hjælper vi dig døgnet rundt

Vi kender til alle de problemer, du kan opleve med din kloak. Derfor kan vi ofte allerede i telefonen vurdere, hvad vi skal gøre for at løse problemet.

For at du kan danne dig et overblik, så får du altid først et uforpligtende tilbud og en detaljeret beskrivelse af, hvordan vi vil løse opgaven for dig – uanset om det drejer sig om spuling af din kloak, tv-inspektion eller opsætning af rottespærre.

Det er vigtigt for os, at du oplever tilbuddet som gennemskueligt, og at du får svar på alle dine spørgsmål, så du ved, hvad du kan forvente.

Bliv kontaktet hurtigst muligt

Kontakt
Navn
Navn
Fornavn
Efternavn