Telefon 42 60 43 43
Åbningstider

Mandag-fredag 7:00 - 16:00

Bundfældningstank i Nordsjælland – RB Kloak har 20 års erfaring og styr på lovgivningen

Ligger din bolig i et område uden tilgang til det offentlige kloaknet? Vi er eksperter i etablering og vedligeholdelse af bundfældningstanke i Nordsjælland. 

Få et uforpligtende tilbud på etablering af lovlig og sikker bundfældningstank. 

 

Vi etablerer din bundfældningstank i Nordsjælland 

Godkendte til opgaven 

Styr på lovgivning

20 års erfaring 

 

Hvornår er en bundfældningstank oplagt? 

I flere landområder og også i visse sommerhusområder i Nordsjælland er der ikke nedlagt offentlig kloak. Det betyder, at du som boligejer skal finde en anden løsning til at rense dit spildevand. En bundfældningstank er en af de mest almindelige løsninger til kloakering i det åbne land. 

 

For at passe på vores miljø og sikre blandt andet din sundhed, er der en lang række regler, som skal overholdes, når du etablerer din bundfældningstank. Overholder du ikke gældende lovgivning, kan du risikere at forurene for eksempel grundvandet og dermed vores drikkevand. Du skal derfor altid søge hjælp hos en autoriseret kloakmester. 

 

Lad RB Kloak hjælpe dig med etablering af bundfældningstank i Nordsjælland. Vi sikrer, du får den mest optimale løsning til håndtering af din boligs spildevand. 

 

Alle regler skal overholdes – giv os ansvaret 

Først og fremmest skal du være opmærksom på, hvor der er placeret vandværker i nærheden af din bolig. Det er også vigtigt at vide, hvor der er andre bundfældningstanke, så du kan placere din tank i passende afstand. 

Dit anlæg skal kunne håndtere al din boligs spildevand – dvs. både fra dit køkken, dit bad, toilet og din vaskemaskine. Du må omvendt ikke lade regnvandet løbe til bundfældningstanken. 

Kommunen skal altid give tilladelse til etablering af bundfældningstanken og den må kun etableres af en autoriseret kloakmester, der kender lovgivningen. 

Vi er eksperter i etablering af bundfældningstank i Nordsjælland. Vi sikrer, at du overholder alle regler og tager alle forhold i betragtning, når vi finder den helt rigtige løsning til din bolig. 

Sådan virker en bundfældningstank 

Bundfældningstanken lægges under jorden, og alt spildevand fra din bolig ledes herefter igennem tanken, hvor det renses mekanisk. Navnet kommer af, at det organiske stof bundfælder sig, hvorefter det bliver nedbrudt af bakterier. I toppen af tanken samler der sig det, vi kalder flydeslam. Når de faste stoffer i spildevandet er separeret væk fra væsken, bliver det ”rene vand” ledt ud igennem et nedsivningsanlæg. Det er typisk placeret længere væk fra din bolig på en mark og består af drænrør. I RB Kloak anvender vi gerne en pumpebrønd, der sikrer en god fordeling af det rensede spildevand ud i rørene.  

 

Når vi hjælper dig, vurderer vi altid hvilken løsning, der er bedst til din bolig. Bundfældningstank med nedsivningsanlæg er en af de mest anvendelige metoder til kloakering i det åbne land, men der findes også andre løsninger, vi vurderer. 

 

Få rådgivning og et uforpligtende tilbud af bundfældningstank i Nordsjælland. 

 

Vær opmærksom på mulige udfordringer med bundfældningstanke i Nordsjælland.

Bundfældningstanke fungerer godt til rensning af spildevand i områder uden offentlig kloak. 

Der er dog en række problemer, du med fordel kan være opmærksom på og herved forebygge. 

Det er vigtigt at undgå overløb. Dette sker typisk, hvis der er blokeringer i systemet, eller hvis tanken overbelastes i forhold til det, den er dimensioneret til. En let måde at undgå overløb er ved at få den tømt som anbefalet. Tilmeld den derfor til den kommunale tømningsordning. 

 

En anden udfordring, der kan forekomme, er tilstoppet sivebrønd, som typisk sker, hvis der kommer slam med ud, dvs. hvis det ikke filtreres fra. Slammet kan også risikere at påvirke pumpen, der fordeler vandet på markerne, så den virker mindre effektivt. 

 

En anden almindelig udfordring er tilstopning af sivebrønden. Dette sker, når slammet ikke filtreres ordentligt og blokerer vandets vej ud til markerne. Over tid kan dette forårsage en fuldstændig tilstopning. Desuden kan slammet forhindre pumpen i at distribuere vandet jævnt i sivdrænene.

Der er også en risiko for fysiske skader på tanken, som revner eller huller. Disse kan medføre spildevandslækager og forurene jorden nær boligen. Ophobning af faste stoffer i tanken kan også nedsætte tankens effektivitet.

For at minimere risici ved din septiktank anbefaler vi, at du får den tømt årligt i henhold til kommunale retningslinjer. En velholdt septiktank sikres også, ved at du er bevidst om, hvordan du bruger dit afløb i dagligdagen. Undgå at smide husholdningsartikler som vatpinde og vådservietter i toilettet, da disse er svære for tanken at nedbryde. Du bør også helt undgå at hælde kemikalier som for eksempel afløbsrens direkte i afløbet. Dette kan forstyrre bakteriebalancen, der er nødvendig for at nedbryde organiske stoffer i tanken. Det kan også forurene, fordi det løber med det rensede vand ud på marker og i åer.

 

En god måde at undgå og forebygge problemer med din septiktank på er at sikre, at den bliver tømt en gang årligt som en del af den kommunale tømningsordning. Du kan også bakke op om en velfungerende septiktank, der holder længe, ved at tænke over, hvad du putter i dit afløb i dagligdagen. Du skal for eksempel undgå at smide husholdningsartikler i toilettet såsom vatpinde og vådservietter. Dette har tanken nemlig svært ved at nedbryde. Undgå også at hælde afløbsrens og andre kemikalier direkte ud i dit afløb. Dette kan nemlig skabe ubalance i bakterierne, der nedbryder de organiske stoffer, der bundfælder sig i tanken, men det forurener også åer og søer, hvor septiktanken tit løber hen til.

 

Din bundfældningstank skal tømmes regelmæssigt 

Din bundfældningstank kommer under den kommunale tømningsordning. Her bliver den tømt engang årligt. Tømningen fjerne det organiske materiale, som ikke er blevet nedbrudt i tanken. Tømmer du ikke din bundfældningstank som anvist, kan det gå galt. 

 

Overløb: Kan resultere i miljøskader og sundhedsrisici.  

Slam i nedsivningsanlægget: Kommer der slam med ud sammen med det rene vand, kan det stoppe sivbrønden og pumpen, der fordeler vandet. 

Lægkager: Ryger der spildevand ud igennem sprækker eller huller i bundfældningstanken, risikerer du forurening tæt ved din bolig og måske også nær en vandboring. 

Nedsat funktion: Ophober der sig faste stoffer kan de reducere tankens effektivitet.
Systemet stopper: Hvis der kommer forkerte ting i bundfældningstanken, for eksempel skumklude eller vatpinde m.m. 

 

Det er vigtigt du får tjekket din bundfældningstank, hvis du oplever problemer, selv om den tømmes som anvist. 

 

Lad os hjælpe dig med bundfældningstank i Nordsjælland. 


Har du brug for hjælp?

Ring og lad os hjælpe dig, så du undgår unødvendigt bøvl og bekymring. 

Se alle RB Kloaks positive anmeldelser på Google 

Vores mål er tilfredse kunder. Vi er glade for alle de fine anmeldelser af vores arbejde med bundfældningstank i Nordsjælland og alle de andre typer af opgaver, vi laver for vores kunder.

Andreas Jessen
Andreas Jessen
2023-02-06
God service, og overholdt alle aftaler.
Claus Pedersen
Claus Pedersen
2022-10-07
Ronnie og hele hans team har fuldstændigt styr på både rådgivning, kvalitet af materialer og udførsel af arbejdet. - De overholder tidsplan, og er altid til at få fat på. - Stærkt arbejde, og en kæmpe stor anbefaling herfra.
Kim Madsen
Kim Madsen
2022-04-25
Jeg har bedt om et tilbud fra Ronnie. Jeg må sige, at han er super professionel. Noget af det man kan savne nu om dage. Han er virkelig stolt af sit arbejde, og er 100% dedikeret. Varm anbefaling.
Amalie Hempel Sparsø
Amalie Hempel Sparsø
2022-04-06
Ronnie (RB kloak) har arbejdet hos os et godt stykke tid, med omfangsdræn, dræn under huset, kloak mm. Arbejdet er flot udført, Ronnie er altid til at få fat i og top tjekket. Kæmpe anbefaling herfra.
Mads Houe
Mads Houe
2022-03-17
Varme anbefalinger herfra. Holder aftaler, højt fagligt niveau, fixer det aftalte, hurtig udrykning, gode folk. Tommel op!
Peter U Borchert Hansen
Peter U Borchert Hansen
2021-12-26
Super godt udført arbejdet stoppet køkkenvask d 24/12-2021 Kom hurtigt efter vi har ringet . Kan stærkt anbefalede dette firma
Kasper Christensen
Kasper Christensen
2021-05-22
Tak for det fine stykke arbejde, og at i kom så hurtigt. Vi kan varmt anbefale RB Kloak!
Jesper Linders
Jesper Linders
2021-04-09
Jeg har sideløbende med mit eget arbejde som elektriker arbejdet sammen med RB klaok op til flere gange. Jeg har til dato ikke oplevet et firma der går så meget op i faglig stolt og punktlighed.
Steven B. O.
Steven B. O.
2020-11-23
Hurtig og god service. Fjernede en tilstoppet kloak og sikrede at de andre kloakrør på huset blev renset igennem nu hvor han var her.

RB Kloak er båret af dedikerede mennesker 

I 2017 etablerede Ronnie Borchert RB Kloak i Lynge. Virksomheden drives i dag på baggrund af 20 års erfaring med kloakbranchen og på et fundament gennemsyret af værdier som pålidelig, høj kvalitet, punktlighed og gennemsigtighed. 

Alle medarbejdere er veluddannede og tager løbende kurser både inden for produktkendskab og teknik. RB Kloak har hertil fokus på løbende at opgradere maskiner og teknik, så problemerne altid løses på den mest optimale måde til glæde for dig. 

Tre gode råd, der sikrer en gladere bundfældningstank 

Du skal huske at passe på din bundfældningstank. Det gør du ved at være bevidst om, hvad du udsætter den for i hverdagen: 

  1. Skumklude, vådservietter og lignende hører ikke til i dit toilet. Put kun det i toilettet, som det er beregnet til, og put ikke for meget papir i ad gangen. 
  2. Juleandens fedt og olie er no go i din køkkenvask. Risikoen for at stoppe din ledning og tak er nemlig stor. I stedet anbefaler vi, at det kommer i en pose i din skraldespand. 
  3. Kemikalier kan dræbe bakterierne, der skal nedbryde det organiske stof i din bundfældningstank. Afløbsrens er værst, men undgå også andre rengøringsmidler. Kemikalierne ryger også ud sammen med det ”rene vand” og skader miljøet. 

RB Kloak har 20 års erfaring med bundfældningstank i Nordsjælland 

Vi hjælper dig med at finde den bedste løsning til håndtering af spildevand fra din bolig. Vi etablerer og vedligeholder bundfældningstanke på baggrund af 20 års erfaring med optimal kloakering i områder uden offentlig kloak. 

Lad os hjælpe dig

 

FAQ

 

Nogle af de spørgsmål vi oftest får, har vi samlet her: 

 

Mit toilet er stoppet, hvad gør jeg? 

Start altid med at tjekke din brønd. Her kan du løfte brønddækslet af og se, hvordan din kloak ser ud. Når du løfter brønddækslet, og indholdet ligner ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvorfor lugter det fra min kloak? 

Hvis din kloak lugter, så kan det være et tegn på, at kloakken er stoppet, eller at vandlåsen er defekt. Det kan også være, at den er udtørret. 

 

Hvordan finder jeg min brønd? 

Dækslet til din brønd er placeret på din grund. Ofte ligger det foran dit hus eller ude ved vejen. Du kan også kigge efter en tegning af din grund på en af de offentlige, tilgængelige hjemmesider. Er det helt umuligt at lokalisere din brønd, kan vi komme og køre TV-inspektion fra toilettet eller gulvafløbet. På den måde kan vi lokalisere brønden med vores udstyr. 

 

Hvordan ser en stoppet brønd ud? 

Vi plejer at sige, at hvis det du kan se nede i din brønd, ligner en ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvordan håndterer I et stoppet toilet? 

9 ud af 10 gange kan vi løse problemet med det samme. Det gør vi ved at spule dine kloakrør, så vi fjerner fedt og andet skidt, der har sat sig fast og blokerer. Hvis vi oplever udfordringer, når vi spuler, fx at spuleslangen møder modstand, så vil vi også foreslå en TV-inspektion. Her filmer vi indvendigt for at sikre, at der ikke er fx brud, rødder eller lign, der kan forsage rotter på din grund.

 

Hvad indebærer en kloakspuling? 

Hvis din håndvask eller dit toilet er stoppet, eller bare lugter fælt, så gennemfører vi en spuling af dine rør. Vi spuler fra din køkkenvask eller fra spulebrønden foran dit hus eller ude ved vejen.

 

Jeg har set en rotte, hvad gør jeg? 

Det er vigtigt, at du først og fremmest får anmeldt det til din kommune – både hvis du har set en rotte, og hvis der er tegn på, at der har været en rotte på din grund. 

 

Herefter er det en god ide at forebygge, at du får rotter indenfor. Har du ikke en rottespærre, vil vi anbefale, at du får installeret det. Rotterne søger indenfor særligt i efteråret, hvor temperaturen falder. 

 

Tjek på din kommunes hjemmeside, hvor du skal anmelde rotter. 

Sådan hjælper vi dig døgnet rundt

Vi kender til alle de problemer, du kan opleve med din kloak. Derfor kan vi ofte allerede i telefonen vurdere, hvad vi skal gøre for at løse problemet.

For at du kan danne dig et overblik, så får du altid først et uforpligtende tilbud og en detaljeret beskrivelse af, hvordan vi vil løse opgaven for dig – uanset om det drejer sig om spuling af din kloak, tv-inspektion eller opsætning af rottespærre.

Det er vigtigt for os, at du oplever tilbuddet som gennemskueligt, og at du får svar på alle dine spørgsmål, så du ved, hvad du kan forvente.

Bliv kontaktet hurtigst muligt

Kontakt
Navn
Navn
Fornavn
Efternavn