Telefon 42 60 43 43
Åbningstider

Mandag-fredag 7:00 - 16:00

Bundfældningstank – RB Kloak er specialister i etablering og vedligehold

Er din bolig placeret i et område uden adgang til det offentlige kloaknet? Så lad RB Kloak etablere din nye bundfældningstank. 

Vi tager ansvaret for at alle regler overholdes. Ring og få et tilbud på etablering af bundfældningstank. 

 

Hvorfor skal RB Kloak etablere din bundfældningstank?  

Vi er autoriseret kloakmester med speciale i bundfældningstanke

Mere end 20 års erfaring med etablering og vedligehold

Sikrer, at alle regler bliver overholdt 

 

En bundfældningstank er en optimal løsning 

Når din bolig ikke har adgang til det offentlige kloaksystem. Det kan for eksempel være i landzoner og også tilfældet for nogle sommerhusområder. Det vi kalder for kloakering i det åbne land. 

Der er et hav af regler, som skal overholdes. Dette for at sikre at bundfældningstanken ikke risikerer at forurene grundvandet og dermed nærliggende vandværker. Få derfor altid hjælp af en professionel kloakmester, der er specialiseret på området. 

Lad os rådgive dig og finde den bedste løsning til din bolig. 

 

De mange regler 

Der er først og fremmest regler for, hvor anlægget må placeres. Dette drejer sig både om, hvor tæt bundfældningstanken må placeres på dit hus, andre bundfældningstanke og du skal også tage højde for placeringen af vandboringer i nærheden af dig. 

Selve anlægget skal være dimensioneret, så det kan håndtere alt spildevandet, du producerer. Det betyder, at det både er det, der kommer fra dit bad, toilet, dit køkken og din vaskemaskine. Bundfældningstanken må dog ikke håndtere dit regnvand. 

For at sikre den rigtige etablering af din bundfældningstank, er det kun autoriserede kloakmestre, der må varetage opgaven. Der skal også altid søges om tilladelse til etableringen hos din kommune. 

En bundfældningstank er en af de mest almindelige metoder til at rense spildevand i det åbne land, men der findes også andre metoder. Hos RB Kloak hjælper vi med at finde den helt rigtige løsning til din bolig og tager ansvaret for at gældende lovgivning overholdes. 

 

Hvordan fungerer en bundfældningstank? 

En bundfældningstank fungerer ved at separere faste stoffer fra spildevandet. De faste stoffer bundfælder sig i tanken, deraf navnet. I toppen af tanken samler der sig samtidig det, vi kalder flydeslam. På den måde renser den underjordiske tanke alt din boligs spildevand mekanisk. Tanken er også kendt under navnet septiktank. 

Det ”rene vand”, dvs. det rensede væske, føres typisk efterfølgende ud igennem et såkaldt nedsivningsanlæg bestående af drænrør. Det er typisk placeret på en mark i passende afstand til din bolig. I RB Kloak anbefaler vi pumpebrønde, som fordeler vandet jævnt i nedsivningsanlægget. 

Lad os rådgive dig, så du får den rigtige løsning til rensning af dit spildevand.

 

Potentielle udfordringer med bundfældningstank

Bundfældningstanke er en god måde at håndtere spildevand i områder, hvor det ikke er muligt at koble sig på den offentlige kloak. Der kan dog forekomme nogle problemer, som er gode at være opmærksomme på. Oftest forekommer der overløb fra bundfældningstanken, når tankens kapacitet overskrides. Dette kan også ske i forbindelse med blokeringer. Sivebrønden kan også godt stoppe til, hvis der for eksempel kommer slam med det ”rene vand” ud. Kommer der slam med ud, kan det også gøre, at pumpen, der fordeler vandet på markerne, ikke fungerer optimalt. 

 

En anden risiko, du skal være opmærksom på, er, at der kommer revner eller huller i selve bundfældningstanken. Det kan nemlig betyde, at der siver spildevand ud med stor risiko for at jorden i området bliver forurenet. Det er også et problem, hvis der ophober sig faste stoffer i tanken, da det kan påvirke tankens funktion. 

 

Alt dette kan typisk forhindres, såfremt du sikrer, at din bundfældningstank tømmes som anbefalet som en fast del af den kommunale tømningsordning. Hertil kan du undgå problemer ved i dagligdagen at behandle din bundfældningstank med omtanke. Dette gør du ved at være bevidst over, hvad du putter i dit afløb og dermed i bundfældningstanken. Du skal for eksempel undgå at smide husholdningsartikler i dit toilet herunder vådservietter, bind, vatpinde m.m. Tanken har nemlig svært ved at nedbryde dette. Du bør også helt undgå at hælde afløbsrens og andre kemikalier direkte i afløbet, da dette kan skabe ubalance i bakterierne i bundfældningstanken. Bakterierne tjener det formål at nedbryde organiske stoffer, der har bundfældet sig. En anden vigtig grund til at du helst skal undgå dette er, at kemikalierne forurener åer og søer unødvendigt, fordi det løber med ”det rene” vand ud.


Har du brug for hjælp?

Ring og lad os hjælpe dig, så du undgår unødvendigt bøvl og bekymring. 

Vi samler på gode anmeldelser 

På Google finder du positive anmeldelser af vores arbejde rundt om i Nordsjælland. Vi lever af glade og tilfredse kunder. Derfor er vi taknemmelige for alle dem, der har taget sig tiden til at anmelde vores arbejde med etablering og vedligehold af bundfældningstank samt de mange andre opgaver vi varetager.

Andreas Jessen
Andreas Jessen
2023-02-06
God service, og overholdt alle aftaler.
Claus Pedersen
Claus Pedersen
2022-10-07
Ronnie og hele hans team har fuldstændigt styr på både rådgivning, kvalitet af materialer og udførsel af arbejdet. - De overholder tidsplan, og er altid til at få fat på. - Stærkt arbejde, og en kæmpe stor anbefaling herfra.
Kim Madsen
Kim Madsen
2022-04-25
Jeg har bedt om et tilbud fra Ronnie. Jeg må sige, at han er super professionel. Noget af det man kan savne nu om dage. Han er virkelig stolt af sit arbejde, og er 100% dedikeret. Varm anbefaling.
Amalie Hempel Sparsø
Amalie Hempel Sparsø
2022-04-06
Ronnie (RB kloak) har arbejdet hos os et godt stykke tid, med omfangsdræn, dræn under huset, kloak mm. Arbejdet er flot udført, Ronnie er altid til at få fat i og top tjekket. Kæmpe anbefaling herfra.
Mads Houe
Mads Houe
2022-03-17
Varme anbefalinger herfra. Holder aftaler, højt fagligt niveau, fixer det aftalte, hurtig udrykning, gode folk. Tommel op!
Peter U Borchert Hansen
Peter U Borchert Hansen
2021-12-26
Super godt udført arbejdet stoppet køkkenvask d 24/12-2021 Kom hurtigt efter vi har ringet . Kan stærkt anbefalede dette firma
Kasper Christensen
Kasper Christensen
2021-05-22
Tak for det fine stykke arbejde, og at i kom så hurtigt. Vi kan varmt anbefale RB Kloak!
Jesper Linders
Jesper Linders
2021-04-09
Jeg har sideløbende med mit eget arbejde som elektriker arbejdet sammen med RB klaok op til flere gange. Jeg har til dato ikke oplevet et firma der går så meget op i faglig stolt og punktlighed.
Steven B. O.
Steven B. O.
2020-11-23
Hurtig og god service. Fjernede en tilstoppet kloak og sikrede at de andre kloakrør på huset blev renset igennem nu hvor han var her.

Din bundfældningstank skal tømmes! 

Når du har fået etableret en bundfældningstank, bliver den tilmeldt en kommunal tømningsordning. Det er nødvendigt at tømme din tank en gang årligt, da der vil opsamle sig ting i tanken, den ikke selv kan nedbryde. 

Der kan opstå flere problemer, hvis tømningen forsømmes: 

Risiko for miljøskader og sundhedsrisici: Hvis der for eksempel kommer overløb. 

At sivbrønden stopper til: Det vil sige, den der leder væsken ud på marken. Fordi der kommer slam med det ”rene vand” ud. Slammet kan også forårsage, at pumpen stopper til.
Forurening af jorden omkring tanken: Er der revner eller huller i bundfældningstanken, kan spildevand sive ud. Dette er særligt problematisk da det ofte er i et område tæt på boligen eller tæt på en vandboring. 

Reduktion af tankens effektivitet: På grund af der ophober sig faste stoffer.
Tilstopning af systemet: Hvis der kommer forkerte ting i toilettet som for eksempel vådservietter eller vatpinde.

Bliver din bundfældningstank tømt som den skal og oplever du stadig problemer? Få tjekket din bundfældningstank, så du er sikker på, den er tæt og fungerer optimalt. 

RB Kloak er båret af dedikerede mennesker 

I 2017 etablerede Ronnie Borchert RB Kloak i Lynge. Virksomheden drives i dag på baggrund af 20 års erfaring med kloakbranchen og på et fundament gennemsyret af værdier som pålidelig, høj kvalitet, punktlighed og gennemsigtighed. 

Alle medarbejdere er veluddannede og tager løbende kurser både inden for produktkendskab og teknik. RB Kloak har hertil fokus på løbende at opgradere maskiner og teknik, så problemerne altid løses på den mest optimale måde til glæde for dig. 

Pas på din bundfældningstank 

Når du har en bundfældningstank til at håndtere dit spildevand, er det særligt vigtigt du tænker over, hvad du kommer i dit afløb og toilet. 

Du får her tre gode råd til at vedligeholde din tank: 

  1. Put kun det der er meningen i dit toilet eller afløb. Skumklude, vådservietter og vatpinde skal for eksempel smides i en skraldespand. Tænk også over, hvor meget toiletpapir, du putter i. På den måde skåner du bedst din bundfældningstank. 
  2. Fedtet fra anden eller olie må ikke hældes i afløbet i køkkenet. Heller ikke selv om der er pres på. Det er ofte en årsag til forstoppelse i din ledning eller tank. Vi anbefaler du i stedet hælder det i en pose og smider det ud. 
  3. Kemikalier er bandlyst i afløbet. De risikerer nemlig at dræbe bakterierne, der skal nedbryde affaldet i tanken. Afløbsrens er værst, men undlad også at komme andre rengøringsmidler i. Ud over at risikere at dræbe bakterierne, løber det også med det ”rene vand” ud til skade for miljøet. 

Vi hjælper på baggrund af 20 års erfaring 

Vi har etableret og repareret bundfældningstanke i mere end 20 år. Vi kender alt til, hvad der kan gå galt og hvilke regler, der skal overholdes. Vi kan også let hjælpe dig, med at finde den helt rigtige løsning til din bolig. 

Ring og få rådgivning og et uforpligtende tilbud.

 

FAQ

 

Nogle af de spørgsmål vi oftest får, har vi samlet her: 

 

Mit toilet er stoppet, hvad gør jeg? 

Start altid med at tjekke din brønd. Her kan du løfte brønddækslet af og se, hvordan din kloak ser ud. Når du løfter brønddækslet, og indholdet ligner ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvorfor lugter det fra min kloak? 

Hvis din kloak lugter, så kan det være et tegn på, at kloakken er stoppet, eller at vandlåsen er defekt. Det kan også være, at den er udtørret. 

 

Hvordan finder jeg min brønd? 

Dækslet til din brønd er placeret på din grund. Ofte ligger det foran dit hus eller ude ved vejen. Du kan også kigge efter en tegning af din grund på en af de offentlige, tilgængelige hjemmesider. Er det helt umuligt at lokalisere din brønd, kan vi komme og køre TV-inspektion fra toilettet eller gulvafløbet. På den måde kan vi lokalisere brønden med vores udstyr. 

 

Hvordan ser en stoppet brønd ud? 

Vi plejer at sige, at hvis det du kan se nede i din brønd, ligner en ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvordan håndterer I et stoppet toilet? 

9 ud af 10 gange kan vi løse problemet med det samme. Det gør vi ved at spule dine kloakrør, så vi fjerner fedt og andet skidt, der har sat sig fast og blokerer. Hvis vi oplever udfordringer, når vi spuler, fx at spuleslangen møder modstand, så vil vi også foreslå en TV-inspektion. Her filmer vi indvendigt for at sikre, at der ikke er fx brud, rødder eller lign, der kan forsage rotter på din grund.

 

Hvad indebærer en kloakspuling? 

Hvis din håndvask eller dit toilet er stoppet, eller bare lugter fælt, så gennemfører vi en spuling af dine rør. Vi spuler fra din køkkenvask eller fra spulebrønden foran dit hus eller ude ved vejen.

 

Jeg har set en rotte, hvad gør jeg? 

Det er vigtigt, at du først og fremmest får anmeldt det til din kommune – både hvis du har set en rotte, og hvis der er tegn på, at der har været en rotte på din grund. 

 

Herefter er det en god ide at forebygge, at du får rotter indenfor. Har du ikke en rottespærre, vil vi anbefale, at du får installeret det. Rotterne søger indenfor særligt i efteråret, hvor temperaturen falder. 

 

Tjek på din kommunes hjemmeside, hvor du skal anmelde rotter. 

Sådan hjælper vi dig døgnet rundt

Vi kender til alle de problemer, du kan opleve med din kloak. Derfor kan vi ofte allerede i telefonen vurdere, hvad vi skal gøre for at løse problemet.

For at du kan danne dig et overblik, så får du altid først et uforpligtende tilbud og en detaljeret beskrivelse af, hvordan vi vil løse opgaven for dig – uanset om det drejer sig om spuling af din kloak, tv-inspektion eller opsætning af rottespærre.

Det er vigtigt for os, at du oplever tilbuddet som gennemskueligt, og at du får svar på alle dine spørgsmål, så du ved, hvad du kan forvente.

Bliv kontaktet hurtigst muligt

Kontakt
Navn
Navn
Fornavn
Efternavn