Telefon 42 60 43 43
Åbningstider

Mandag-fredag 7:00 - 16:00

Håndvask lugter – vi står klar til at rådgive og afhjælpe dit problem

Lugter det fælt fra din håndvask, eller trækker vandet kun langsomt ud af dit afløb? Så kan det være tegn på, at din kloak er stoppet. Der er meget, du selv kan gøre for at afhjælpe problemet. 

 

Lad os rådgive og hjælpe dig med håndvask, der lugter: rb@rb-kloak.dk

 

Effektiv spuling af din håndvask, der lugter 

Over 20 års erfaring med kloakudfordringer 

Nyeste teknologi og et stærkt team 

 

Håndvask lugter – er din kloak mon stoppet? 

Flere tegn kan afsløre, at stoppet kloak er årsag til dine problemer. En af dem er, at din håndvask lugter. Det kan være en lugt af metangas eller en fæl lugt af for eksempel svovl. En anden er, at vandet begynder at løbe langsommere ud, eller slet ikke forlader din håndvask eller din brusekabine. Det kan også være, at toilettet har svært ved at skylle ud. Et tredje tegn er lyde, for eksempel boblende lyde, fra din håndvask. Kommer de boblende lyde fra dit toilet, skal du handle hurtigt. Det kan være et tegn på forstoppelse, men det kan også være, at rodnet i haven har arbejdet sig ned og har forårsaget skader på din ledning. Oplever du, at vandet fra et afløb pludselig begynder at komme op af et andet afløb, skal du også reagere hurtigt. Det kan nemlig også være tegn på et større problem med din kloak. 

 

Hvad kan du selv gøre ved håndvask, der lugter? 

Ofte hænger den fæle lugt sammen med, at dit afløb er stoppet eller på vej til at blive det. Her er der heldigvis flere ting, der kan løse problemet, og som du selv kan gøre. Virker dette ikke, kan du kontakt os og få vores hjælp. 

 

Vores fem bedste råd til at afhjælpe stoppet kloak: 

 

  • Hvor er problemet? 

Start med at lokalisere hvor problemet er, og hvor stort det er. Er det for eksempel kun en håndvask, der lugter, eller er det et problem ved flere afløb? Hvis det kun er en håndvask, der lugter, er problemet typisk lettere at løse. 

 

  • Hæld kogende vand i håndvask, der lugter 

Er der stadig lidt gennemløb i for eksempel køkkenvaskens afløb, kan du forsøge med kogende vand. Du kan også vælge at tilsætte lidt opvaskemiddel til det kogende vand. Hæld det herefter i afløbet og lad det stå natten over. Det kogende vand kan løsne proppen, som ofte er lavet af ophobet fedtstof. Vi fraråder, at du forsøger med afløbsrens, da kogende vand ofte kan gøre det. Afløbsrens eller andre kemikalier er derfor unødvendig forurening. 

 

  • Forsøg med en svupper 

En svupper er et godt redskab til at skabe passage i din håndvask eller i dit toilet. Den runde svupper er velegnet til vasken. Den er typisk orange. Til toilettet skal du bruge en kegleformet svupper, som er mindre og også kaldes for ”kamelkysset”. Uanset om det er toilettet eller afløbet i din vask, der lugter, så placerer du svupperen oven på afløbet og skubber den op og ned flere gange, hvorved vakuumeffekten løsner proppen i din kloak. 

 

  • Gennemgå udendørsområdet 

Det er en god ide også at danne dig et overblik uden for. Særligt hvis der er tegn på, at problemet er gennemgående i din bolig – og ikke bare er én håndvask, der lugter. Er problemet i hele din bolig kan det nemlig være, at der er noget galt med kloakledningen, der leder spildevandet væk fra din bolig. Se efter om der tegn på blokeringer, for eksempel oversvømmelser ved kloakdækslet? Der skal være vand i din sandfangsbrønd, som opfanger regnvandet fra tagrenden. Dette er altså ikke et tegn, du skal reagere på. 

 

  • Undgå fordyrende regninger – få hjælp i hverdagen 

Ringer du først efter hjælp i weekenden, kommer der typisk et tillæg på. Derfor giver det god mening at få undersøgt problemet i løbet af ugens hverdage. Det er også træls at lukke øjnene for tegnene, for så at stå med et afløb der ikke virker til fødselsdagen eller juleaftenen. Hav en fast rutine med at tjekke dine afløb jævnligt. 

 

Er der stadig problemer med håndvask, der lugter, selv om du har prøvet at løse problemet, så hjælper vi dig gerne. Ofte kan en spuling fjerne den grimme lugt. 

 

Skriv og få rådgivning og hjælp på: rb@rb-kloak.dk


Har du brug for hjælp?

Ring og lad os hjælpe dig, så du undgår unødvendigt bøvl og bekymring. 

Tjek de positive anmeldelser på Google 

Vi er taknemmelige for alle dem, der har valgt at anmelde vores arbejde på Google. Anmeldelserne omhandler blandt andet rottebekæmpelse i Frederikssund og også de mange andre typer af opgaver, vi dagligt laver for kunder rundt om på Nordsjælland.

Andreas Jessen
Andreas Jessen
2023-02-06
God service, og overholdt alle aftaler.
Claus Pedersen
Claus Pedersen
2022-10-07
Ronnie og hele hans team har fuldstændigt styr på både rådgivning, kvalitet af materialer og udførsel af arbejdet. - De overholder tidsplan, og er altid til at få fat på. - Stærkt arbejde, og en kæmpe stor anbefaling herfra.
Kim Madsen
Kim Madsen
2022-04-25
Jeg har bedt om et tilbud fra Ronnie. Jeg må sige, at han er super professionel. Noget af det man kan savne nu om dage. Han er virkelig stolt af sit arbejde, og er 100% dedikeret. Varm anbefaling.
Amalie Hempel Sparsø
Amalie Hempel Sparsø
2022-04-06
Ronnie (RB kloak) har arbejdet hos os et godt stykke tid, med omfangsdræn, dræn under huset, kloak mm. Arbejdet er flot udført, Ronnie er altid til at få fat i og top tjekket. Kæmpe anbefaling herfra.
Mads Houe
Mads Houe
2022-03-17
Varme anbefalinger herfra. Holder aftaler, højt fagligt niveau, fixer det aftalte, hurtig udrykning, gode folk. Tommel op!
Peter U Borchert Hansen
Peter U Borchert Hansen
2021-12-26
Super godt udført arbejdet stoppet køkkenvask d 24/12-2021 Kom hurtigt efter vi har ringet . Kan stærkt anbefalede dette firma
Kasper Christensen
Kasper Christensen
2021-05-22
Tak for det fine stykke arbejde, og at i kom så hurtigt. Vi kan varmt anbefale RB Kloak!
Jesper Linders
Jesper Linders
2021-04-09
Jeg har sideløbende med mit eget arbejde som elektriker arbejdet sammen med RB klaok op til flere gange. Jeg har til dato ikke oplevet et firma der går så meget op i faglig stolt og punktlighed.
Steven B. O.
Steven B. O.
2020-11-23
Hurtig og god service. Fjernede en tilstoppet kloak og sikrede at de andre kloakrør på huset blev renset igennem nu hvor han var her.

RB Kloak er båret af dedikerede mennesker

I 2017 etablerede Ronnie Borchert RB Kloak i Lynge. Virksomheden drives i dag på baggrund af 20 års erfaring med kloakbranchen og på et fundament gennemsyret af værdier som pålidelig, høj kvalitet, punktlighed og gennemsigtighed. 

 

Alle medarbejdere er veluddannede og tager løbende kurser både inden for produktkendskab og teknik. RB Kloak har hertil fokus på løbende at opgradere maskiner og teknik, så problemerne altid løses på den mest optimale måde til glæde for dig. 

 

Undgå håndvask, der lugter 

Det er en god ide at tænke over, hvad du i dagligdagen putter i din kloak. Kommer du det forkerte i, er der nemlig stor risiko for, at den stopper til. Du får her fem gode råd til, hvordan du holder din kloak ved lige: 

 

  1. Dit toilet er ikke en skraldespand: Brug kun toilettet til det, det er tiltænkt. Det betyder, at vådservietter, bind, vat, vatpinde m.m. skal i skraldespanden. Du skal også tænke over, hvor store mængder toiletpapir, du putter i dit toilet ad gangen. 
  2. Fedt og olie er no go i håndvasken: Det er nemlig to af de helt store årsager til, at afløbet i din håndvask stopper til og dermed begynder at lugte. Vi anbefaler, at du i stedet hælder det i en pose eller en tom mælkekarton og herefter smider det i restaffald. 
  3. Opfang hår og madaffald i din vask med en si: Husk at have en si i alle dine afløb. På den måde undgår du, at madaffald med mere ryger med vandt ud i din kloak. Ristene virker bedst, hvis du husker løbende at rense dem. 
  4. Hav et overblik over din kloakledning på din grund: På den måde ved du nemlig også, om der står store træer eller buske i nærheden af ledningen, som kan risikere at vokse ned og lave større skade på din kloakledning, der kan forårsage blokeringer.  
  5. Kend standen på dine rør indvendigt: Vi tilbyder at lave sundhedstjek af din kloakledning, så du ved præcist, hvad du kan forvente af udgifter og får mulighed for at forebygge store bekostelige skader. Ved et sundhedstjek filmer vi dine rør indvendigt, så vi kan se alle de ikke synlige problemer. 

 

I RB Kloak hjælper dig hele døgnet med alle udfordringer 

Uanset hvad du oplever af problemer med din kloak, står vi klar til at hjælpe dig. Vi er specialiserede i at gennemføre spuling af din kloak, der blandt andet løser problemet med dårlig lugt og TV-inspektioner, der viser de ikke synlige problemer. Vi installerer også rottespærrer, der forebygger besøg af rotter og afhjælper fugt i din kælder, så din bolig får et sundere indeklima. Endelig er vi eksperter i at finde den helt rigtige løsning til rensning af dit spildevand, hvis din bolig ikke har adgang til den offentlige kloak, det vil sige kloakering i åbent land. 

Skriv, så hjælper vi dig: rb@rb-kloak.dk

 

FAQ

 

Nogle af de spørgsmål vi oftest får, har vi samlet her: 

 

Mit toilet er stoppet, hvad gør jeg? 

Start altid med at tjekke din brønd. Her kan du løfte brønddækslet af og se, hvordan din kloak ser ud. Når du løfter brønddækslet, og indholdet ligner ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvorfor lugter det fra min kloak? 

Hvis din kloak lugter, så kan det være et tegn på, at kloakken er stoppet, eller at vandlåsen er defekt. Det kan også være, at den er udtørret. 

 

Hvordan finder jeg min brønd? 

Dækslet til din brønd er placeret på din grund. Ofte ligger det foran dit hus eller ude ved vejen. Du kan også kigge efter en tegning af din grund på en af de offentlige, tilgængelige hjemmesider. Er det helt umuligt at lokalisere din brønd, kan vi komme og køre TV-inspektion fra toilettet eller gulvafløbet. På den måde kan vi lokalisere brønden med vores udstyr. 

 

Hvordan ser en stoppet brønd ud? 

Vi plejer at sige, at hvis det du kan se nede i din brønd, ligner en ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvordan håndterer I et stoppet toilet? 

9 ud af 10 gange kan vi løse problemet med det samme. Det gør vi ved at spule dine kloakrør, så vi fjerner fedt og andet skidt, der har sat sig fast og blokerer. Hvis vi oplever udfordringer, når vi spuler, fx at spuleslangen møder modstand, så vil vi også foreslå en TV-inspektion. Her filmer vi indvendigt for at sikre, at der ikke er fx brud, rødder eller lign, der kan forsage rotter på din grund.

 

Hvad indebærer en kloakspuling? 

Hvis din håndvask eller dit toilet er stoppet, eller bare lugter fælt, så gennemfører vi en spuling af dine rør. Vi spuler fra din køkkenvask eller fra spulebrønden foran dit hus eller ude ved vejen.

 

Jeg har set en rotte, hvad gør jeg? 

Det er vigtigt, at du først og fremmest får anmeldt det til din kommune – både hvis du har set en rotte, og hvis der er tegn på, at der har været en rotte på din grund. 

 

Herefter er det en god ide at forebygge, at du får rotter indenfor. Har du ikke en rottespærre, vil vi anbefale, at du får installeret det. Rotterne søger indenfor særligt i efteråret, hvor temperaturen falder. 

 

Tjek på din kommunes hjemmeside, hvor du skal anmelde rotter. 

Sådan hjælper vi dig døgnet rundt

Vi kender til alle de problemer, du kan opleve med din kloak. Derfor kan vi ofte allerede i telefonen vurdere, hvad vi skal gøre for at løse problemet.

For at du kan danne dig et overblik, så får du altid først et uforpligtende tilbud og en detaljeret beskrivelse af, hvordan vi vil løse opgaven for dig – uanset om det drejer sig om spuling af din kloak, tv-inspektion eller opsætning af rottespærre.

Det er vigtigt for os, at du oplever tilbuddet som gennemskueligt, og at du får svar på alle dine spørgsmål, så du ved, hvad du kan forvente.

Bliv kontaktet hurtigst muligt

Kontakt
Navn
Navn
Fornavn
Efternavn