Telefon 42 60 43 43
Åbningstider

Mandag-fredag 7:00 - 16:00

Køkkenvask lugter af kloak – få gode råd og hjælp til at løse dit problem

Heldigvis er der flere tiltag, du selv kan sætte i gang for at løse problemet. Få gode råd her, eller skriv til os og få hjælp til køkkenvask, der lugter af kloak: rb@rb-kloak.dk

 

RB Kloak har mere end 20 års erfaring 

Afhjælper alle typer af kloakproblemer 

Nyeste udstyr og altid til tiden

 

Køkkenvask lugter af kloak – hvad er årsagen? 

Vi kan selvfølgelig ikke sige det med sikkerhed, men lugter din køkkenvask af kloak, så kan det være et tegn på, at din kloak er stoppet eller på vej til at blive det. En forstoppelse sker på grund af, at der over tid ophober sig hår, mad- og sæberester med mere i rørene. Du kan også lægge mærke til, om der kommer mærkelige lyde, for eksempel boblende, fra dit afløb, og selvfølgelig holde øje med, om vandet begynder at løbe langsommere ud eller måske står helt stille i din køkkenvask. 

 

Den dårlige lugt kan også komme fra en udtørret vandlås. Vandlåse fungerer netop ved at forhindre dårlig lugt fra kloakrørene i at trænge igennem via en vandbarriere. En anden og mere alvorlig årsag til lugt kan være skader og utætheder på dine rør. 

 

Køkkenvask der lugter af kloak – hvad kan du selv gøre? 

Der er heldigvis flere ting, du kan gøre for at løse. Du får her vores bedste råd: 

 

  • Vær sikker på, hvor og hvor stort problemet er 

Er det flere afløb, der lugter, eller er det primært køkkenvasken, der lugter af kloak? Et afløb er selv sagt et mindre problem, end hvis problemet er gennemgående i hele din bolig. 


  • Tjek vandlåsen

En udtørret vandlås kan være årsagen til dårlig lugt. Sørg derfor for, at vandlåsen er fyldt med vand. Tænd vandet regelmæssigt i de afløb, du ellers kun sjældent bruger. Er vandlåsen utæt eller beskadiget, skal den skiftes. 

  • Start med at prøve med kogende vand 

Skyldes den dårlige lugt ophobning af madrester med mere i rørene, kan du med fordel hælde kogende vand i afløbet. Du kan evt. putte en smule opvaskemiddel i vandet, og herefter lade det stå natten over. Dette kan være nok til at løse problemet med køkkenvask, der lugter af kloak. Vi anbefaler, at du ikke bruger hverken kloakrens eller andre kemikalier, da dette er unødvendig forurening. 

  • Find en svupper 

Er det kogende vand ikke nok, kan du supplere med en svupper. Der findes forskellige typer, så være opmærksom på, om du bruger den rigtige. Når der er tale om din køkkenvask, skal du bruge en, der er rund og ofte orange. Du placerer svupperen oven på afløbet i køkkenvask, der lugter af kloak, og bevæger den op og ned nogle gange. Herved skaber du vakuumeffekt, der kan løsne den prop, der blokerer i din kloak. 

 

  • Ser det mærkeligt ud udenfor? 

Tjek udendørsarealet igennem for ting, der virker mistænkelige. Det kan for eksempel være, at der pludselig er vand omkring kloakdækslet. Dette er særligt vigtigt, hvis problemet er gennemgående i din bolig. Her kan der være tale om, at der er større udfordringer med den kloakledning, der leder spildevandet væk fra din bolig og ud i det offentlige kloaksystem. 

 

  • Søg hjælp i hverdagene og ikke i weekenden 

Herved kan du spare weekendtillægget, som ofte kommer på. Det giver derfor rigtig god mening at få klarlagt problemet inden for normal åbningstid. Det er også træls at have huset fuld af gæster, når håndvasken lugter af kloak og vandet måske pludselig ikke løber ud. Reagerer du hurtigt, er det ofte også lettere at udbedre problemet. 

 

Bliver håndvasken ved med at lugte af kloak eller drille på anden vis, så lad os se på den. 

 

Skriv og få rådgivning og hjælp: rb@rb-kloak.dk


Har du brug for hjælp?

Ring og lad os hjælpe dig, så du undgår unødvendigt bøvl og bekymring. 

Vi samler på glade kunder i hele Nordsjælland 

Vi er taknemmelige for alle de positive anmeldelser, vi har fået af vores arbejde på Google. Opgaverne omhandler alle de forskellige typer af opgaver, vi dagligt foretager for kunder blandt andet i Gentofte.

Andreas Jessen
Andreas Jessen
2023-02-06
God service, og overholdt alle aftaler.
Claus Pedersen
Claus Pedersen
2022-10-07
Ronnie og hele hans team har fuldstændigt styr på både rådgivning, kvalitet af materialer og udførsel af arbejdet. - De overholder tidsplan, og er altid til at få fat på. - Stærkt arbejde, og en kæmpe stor anbefaling herfra.
Kim Madsen
Kim Madsen
2022-04-25
Jeg har bedt om et tilbud fra Ronnie. Jeg må sige, at han er super professionel. Noget af det man kan savne nu om dage. Han er virkelig stolt af sit arbejde, og er 100% dedikeret. Varm anbefaling.
Amalie Hempel Sparsø
Amalie Hempel Sparsø
2022-04-06
Ronnie (RB kloak) har arbejdet hos os et godt stykke tid, med omfangsdræn, dræn under huset, kloak mm. Arbejdet er flot udført, Ronnie er altid til at få fat i og top tjekket. Kæmpe anbefaling herfra.
Mads Houe
Mads Houe
2022-03-17
Varme anbefalinger herfra. Holder aftaler, højt fagligt niveau, fixer det aftalte, hurtig udrykning, gode folk. Tommel op!
Peter U Borchert Hansen
Peter U Borchert Hansen
2021-12-26
Super godt udført arbejdet stoppet køkkenvask d 24/12-2021 Kom hurtigt efter vi har ringet . Kan stærkt anbefalede dette firma
Kasper Christensen
Kasper Christensen
2021-05-22
Tak for det fine stykke arbejde, og at i kom så hurtigt. Vi kan varmt anbefale RB Kloak!
Jesper Linders
Jesper Linders
2021-04-09
Jeg har sideløbende med mit eget arbejde som elektriker arbejdet sammen med RB klaok op til flere gange. Jeg har til dato ikke oplevet et firma der går så meget op i faglig stolt og punktlighed.
Steven B. O.
Steven B. O.
2020-11-23
Hurtig og god service. Fjernede en tilstoppet kloak og sikrede at de andre kloakrør på huset blev renset igennem nu hvor han var her.

RB Kloak er båret af dedikerede mennesker

I 2017 etablerede Ronnie Borchert RB Kloak i Lynge. Virksomheden drives i dag på baggrund af 20 års erfaring med kloakbranchen og på et fundament gennemsyret af værdier som pålidelig, høj kvalitet, punktlighed og gennemsigtighed. 

 

Alle medarbejdere er veluddannede og tager løbende kurser både inden for produktkendskab og teknik. RB Kloak har hertil fokus på løbende at opgradere maskiner og teknik, så problemerne altid løses på den mest optimale måde til glæde for dig. 

 

Din Kloakmester i Gentofte forebygger rotter i din bolig 

Når temperaturen falder, søger rotter typisk ind i de boliger, hvor de finder adgang. Vi hjælper med at sikre din bolig, så du går fri. Vores rottespærre er VA-godkendt og tilpasses din kloak. Er I flere naboer, der bestiller samtidig, får I alle rabat på installationen. 

 

Er din kælder sikret mod vand? 

I takt med at vi oftere får store regnmængder på kort tid, oplever husejere, at der kommer vand i kælderen. Vandet løber den forkerte vej ude fra den offentlige kloak i vejen, fordi den ikke kan følge med og kommer under pres. Når vi installerer en højvandslukker i din kælder, så forhindrer vi vandet i at løbe ind, imens spildevandet stadig kan løbe fra din bolig. Det betyder, at du trygt kan tage på ferie og sove uden bekymring om natten. Vi bruger højvandslukkere, der lever op til alle lovkrav. Du får en grundig vejledning, så du kan vedligeholde lukkeren, når den er sat op. 

 

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Vi hjælper dig, uanset hvilket problem du oplever med din kloak. Når du skriver til os, kan vi ofte hurtigt vurdere, hvad der skal til for at løse dit problem. Vi taler det grundigt igennem med dig, og du får et tilbud, du godkender, inden vi går i gang. 

 

Herefter tager vi ansvaret for, at din kloak bliver fuldt funktionel igen. Uanset om det er et stoppet afløb, uønskede rotter eller fugt i kælderen, der er årsagen til dit opkald. 


Ring til din kloakmester i Gentofte på +45 42 60 43 43

 

FAQ

 

Nogle af de spørgsmål, vi ofte får, har vi samlet her:

 

Mit toilet er stoppet, hvad gør jeg? 

Start altid med at tjekke din brønd. Her kan du løfte brønddækslet af og se, hvordan din kloak ser ud. Når du løfter brønddækslet, og indholdet ligner ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvorfor lugter det fra min kloak? 

Hvis din kloak lugter, så kan det være et tegn på, at kloakken er stoppet, eller at vandlåsen er defekt. Det kan også være, at den er udtørret. 

 

Hvordan finder jeg min brønd? 

Dækslet til din brønd er placeret på din grund. Ofte ligger det foran dit hus eller ude ved vejen. Du kan også kigge efter en tegning af din grund på en af de offentlige, tilgængelige hjemmesider. Er det helt umuligt at lokalisere din brønd, kan vi komme og køre TV-inspektion fra toilettet eller gulvafløbet. På den måde kan vi lokalisere brønden med vores udstyr. 

 

Hvordan ser en stoppet brønd ud? 

Vi plejer at sige, at hvis det du kan se nede i din brønd, ligner en ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvordan håndterer I et stoppet toilet? 

9 ud af 10 gange kan vi løse problemet med det samme. Det gør vi ved at spule dine kloakrør, så vi fjerner fedt og andet skidt, der har sat sig fast og blokerer. Hvis vi oplever udfordringer, når vi spuler, fx at spuleslangen møder modstand, så vil vi også foreslå en TV-inspektion. Her filmer vi indvendigt for at sikre, at der ikke er fx brud, rødder eller lign, der kan forsage rotter på din grund.

 

Hvad indebærer en kloakspuling? 

Hvis din håndvask eller dit toilet er stoppet, eller bare lugter fælt, så gennemfører vi en spuling af dine rør. Vi spuler fra din køkkenvask eller fra spulebrønden foran dit hus eller ude ved vejen.

 

Jeg har set en rotte, hvad gør jeg? 

Det er vigtigt, at du først og fremmest får anmeldt det til Furesø Kommune – både hvis du har set en rotte, og hvis der er tegn på, at der har været en rotte på din grund. 

 

Herefter er det en god ide at forebygge, at du får rotter indenfor. Har du ikke en rottespærre, vil vi anbefale, at du får installeret det. Rotterne søger indenfor særligt i efteråret, hvor temperaturen falder.  Tag fat i en Kloakmester i Gilleleje. Vi hjælper dig gerne.  

 

Du kan anmelde rotter her.

Sådan hjælper vi dig døgnet rundt

Vi kender til alle de problemer, du kan opleve med din kloak. Derfor kan vi ofte allerede i telefonen vurdere, hvad vi skal gøre for at løse problemet.

For at du kan danne dig et overblik, så får du altid først et uforpligtende tilbud og en detaljeret beskrivelse af, hvordan vi vil løse opgaven for dig – uanset om det drejer sig om spuling af din kloak, tv-inspektion eller opsætning af rottespærre.

Det er vigtigt for os, at du oplever tilbuddet som gennemskueligt, og at du får svar på alle dine spørgsmål, så du ved, hvad du kan forvente.

Bliv kontaktet hurtigst muligt

Kontakt
Navn
Navn
Fornavn
Efternavn