Sådan opdager du rotterne
Hvis du ser en død rotte, kan du godt regne med, at der er flere. En levende rotte er også et tegn, der er svært at overse. Men selv om du ikke har set rotterne direkte, kan der være mange tegn på, at du har fået gæster. Her er de typiske tegn, du kan kigge efter:
- Afføring i krogene eller langs panelerne er et sikkert bevis på rotter. Køkkenet er også et oplagt sted at kigge.
- Gnavemærker i paneler eller for eksempel døre. Rotter bidder i alt lige fra beton og plast til træ. Tjek ledninger, paneler og også mademballage for synlige gnavemærker.
- Skraben i vægge eller måske larm under gulvbrædderne. Dette sker særligt om natten, hvor rotterne er mere aktive.
- En stærk lugt, som din hund måske reagerer på, fordi den har en bedre lugtesans end dig. Dette tegn er typisk til stede, når der er tale om flere rotter.
- Huller, for eksempel omkring fundamentet, som kan afsløre, hvor rotterne har skabt ny passage.
Hvis du har mistanke om rotter, er det en god ide at handle hurtigt, så du begrænser skaden. Herefter anbefaler vi, at du forebygger, så de ikke kan komme igen via rottesikring af din bolig.
Få et uforpligtende tilbud på en rottespærre.
Er I flere, giver vi rabat.
Snak med dine naboer og bestil rottesikring sammen. Det betaler sig.
Anmeld altid rotter til din kommune
Det er vigtigt, du altid anmelder rotter til din kommune, også hvis du kun har mistanke om, at der er rotter på besøg. Anmeld rotter via din kommunes hjemmeside.
Service aftale på din rottespærre
Når du har sikret din bolig, kan du sove trygt. Men det er vigtigt, at din rottespærre serviceres en gang om året, så du ved, at den fungerer som den skal.
Toiletpapir og andet kan nemlig sætte sig fast i rottespærren og forhindre den i at lukke for adgangen, eller det kan skabe en forstoppelse, hvilket også er uhensigtsmæssigt. Der kan også komme det, vi kalder kloakhud, som er en lille hinde, som sætter sig fast på rottespærren, og nedsætter dens funktion.
Er du virksomhed, anbefaler vi, at du får din rottespærre serviceret oftere, nemlig hvert halve år. Dette skyldes, at der her er større risiko for at din rottespærre stopper til på grund af, at kloakken benyttes mere.
Høre mere om en serviceaftale.
RB Kloak er båret af dedikerede mennesker
I 2017 etablerede Ronnie Borchert RB Kloak i Lynge. Virksomheden drives i dag på baggrund af 20 års erfaring med kloakbranchen og på et fundament gennemsyret af værdier som pålidelig, høj kvalitet, punktlighed og gennemsigtighed.
Alle medarbejdere er veluddannede og tager løbende kurser både inden for produktkendskab og teknik. RB Kloak har hertil fokus på løbende at opgradere maskiner og teknik, så problemerne altid løses på den mest optimale måde til glæde for dig.
Løs problemerne tidligt – få et sundhedstjek af din kloak
I en travl hverdag reagerer vi ofte først, når problemer bliver alvorlige, og det gælder også i forbindelse med kloakken. Men det kan være dumt at vente med at ringe, til der er gnavende lyde under gulvbrædderne, eller vandet løber den forkerte vej og står op af risten i kælderen. Hvis du for eksempel en gang har prøvet at stå i kloakvand til knæene, så er vi sikre på, at du gerne ville have været foruden den oplevelse.
Med et sundhedstjek får du syn for sagen. Vi kan via kamera gennemgå dine rør grundigt og se alle de ikke synlige problemer. Du ved herefter, hvilken stand din kloakledninger er i, og du opdager problemer, mens de er hurtigere og dermed billigere at løse. Du ved også, hvad du med fordel kan prioritere at forebygge.
Kontakt os for et sundhedstjek af din kloak.
Sådan vedligeholder du dagligt din kloak
Tre gode råd fra din kloakmester i Hillerød:
Kun det rigtige i dit toilet og afløb
Brug for eksempel ikke dit toilet som skraldespand. Vatpinde, vådservietter, vatrondeller, skumklude med mere skal altid smides i en skraldespand.
Undgå andefedt og madolie i dit afløb
I køkkenet bør du for eksempel smide fedt i en brugt mælkekarton eller i en pose og ud i skraldespanden. Når fedtet størkner, risikerer du nemlig, at det stopper dit afløb.
Vid hvor din kloakledning løber på din grund
På den måde kan du nemlig vurdere, om der er risiko for, at rødder fra store træer og buske kan komme ned og lave skade på den. Du kan også plante nye træer og buske med omtanke.
Bor du i Allerød, Frederikssund, Farum, Holte eller Egedal så ring. Vi hjælper i hele Nordsjælland.
Brug for Kloakmester i Hillerød? Vi sidder klar til at hjælpe dig
Når du kontakter os, starter vi med at danne os et grundigt overblik over dit problem. Vi kan typisk allerede i telefonen give et kvalificeret bud på, hvad der er galt, og hvad det vil kræve at afhjælpe det.
Du får et uforpligtende tilbud og en plan, som du godkender, inden vi går i gang, så du præcist ved, hvad du siger ja til.
Ring og lad os afhjælpe dit problem +45 42 60 43 43
FAQ
Nogle af de spørgsmål vi oftest får, har vi samlet her:
Mit toilet er stoppet, hvad gør jeg?
Start altid med at tjekke din brønd. Her kan du løfte brønddækslet af og se, hvordan din kloak ser ud. Når du løfter brønddækslet, og indholdet ligner ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir.
Hvorfor lugter det fra min kloak?
Hvis din kloak lugter, så kan det være et tegn på, at kloakken er stoppet, eller at vandlåsen er defekt. Det kan også være, at den er udtørret.
Hvordan finder jeg min brønd?
Dækslet til din brønd er placeret på din grund. Ofte ligger det foran dit hus eller ude ved vejen. Du kan også kigge efter en tegning af din grund på en af de offentlige, tilgængelige hjemmesider. Er det helt umuligt at lokalisere din brønd, kan vi komme og køre TV-inspektion fra toilettet eller gulvafløbet. På den måde kan vi lokalisere brønden med vores udstyr.
Hvordan ser en stoppet brønd ud?
Vi plejer at sige, at hvis det du kan se nede i din brønd, ligner en ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir.
Hvordan håndterer I et stoppet toilet?
9 ud af 10 gange kan vi løse problemet med det samme. Det gør vi ved at spule dine kloakrør, så vi fjerner fedt og andet skidt, der har sat sig fast og blokerer. Hvis vi oplever udfordringer, når vi spuler, fx at spuleslangen møder modstand, så vil vi også foreslå en TV-inspektion. Her filmer vi indvendigt for at sikre, at der ikke er fx brud, rødder eller lign, der kan forsage rotter på din grund.
Hvad indebærer en kloakspuling?
Hvis din håndvask eller dit toilet er stoppet, eller bare lugter fælt, så gennemfører vi en spuling af dine rør. Vi spuler fra din køkkenvask eller fra spulebrønden foran dit hus eller ude ved vejen.
Jeg har set en rotte, hvad gør jeg?
Det er vigtigt, at du først og fremmest får anmeldt det til din kommune – både hvis du har set en rotte, og hvis der er tegn på, at der har været en rotte på din grund.
Herefter er det en god ide at forebygge, at du får rotter indenfor. Har du ikke en rottespærre, vil vi anbefale, at du får installeret det. Rotterne søger indenfor særligt i efteråret, hvor temperaturen falder.
Tjek på din kommunes hjemmeside, hvor du skal anmelde rotter.