Telefon 42 60 43 43
Åbningstider

Mandag-fredag 7:00 - 16:00

Septiktank i Nordsjælland – RB Kloak har styr på lovgivningen og 20 års erfaring

Hvis din bolig ligger på landet eller i sommerhusområde, så kan det være at den ikke har adgang til offentlig kloak. Vi er specialister i etablering og vedligeholdelse af septiktank i Nordsjælland, som kan håndtere dit spildevand.

Ring til os i dag og lad os tage ansvaret for etablering af en lovlig septiktank.

 

Vi installerer din septiktank i Nordsjælland

Septiktanke og bundfældningstanke – vi har 20 års erfaring

Etablering og reparationer – vi er godkendte

Lovkrav og sikkerhed – vi har styr på det

 

Hvornår skal du overveje en septiktank?

Flere steder i Nordsjælland er der områder uden adgang til det offentligt kloaksystem. Det er for eksempel i land- og visse sommerhusområder. Her er det nødvendigt at finde en anden måde at håndtere spildevandet. En septiktank er en oplagt løsning for det, der kaldes kloakering i det åbne land.

Når du skal etablere en septiktank, er der mange regler, som skal overholdes, blandt andet for ikke at risikere at forurene vores drikkevand. Derfor er det vigtigt at have en autoriseret kloakmester til at tage ansvaret for opgaven.

Lad os rådgive dig om septiktank i Nordsjælland, så du får den bedste løsning til din bolig. Vi kender lovgivningen og har 20 års erfaring.

 

Vi tager ansvaret for at du overholder de mange regler

Anlægget skal være gearet til at kunne håndtere alt spildevand fra din bolig, herunder både vandet fra køkkenet, toilettet, badet og vaskemaskinen. Regnvandet må omvendt ikke gå igennem din septiktank. Du skal være opmærksom på, hvor der er vandværker, ligesom septiktanken skal placeres i passende afstand til din bolig og også fra andre septiktanke i området.

 

For at sikre, at de mange regler overholdes, er det kun en autoriseret kloakmester, der må etablere anlægget. Kommunen skal altid give tilladelse til etableringen.

Vi er garant for, at du overholder alle regler, når vi etablerer din nye septiktank i Nordsjælland. Vi sørger også for, at alle forhold er taget i betragtning, så det er den helt rigtige løsning, der bliver etableret til din bolig.

 

Septiktank – sådan virker den

En septiktank kaldes også ofte for en bundfældningstank, fordi en del af det organiske stof netop bundfælder sig. Det er en form for underjordisk tank, som alt spildevandet fra din bolig ledes igennem. Rensningen af spildevandet er mekanisk. De faste stoffer i spildevandet separeres væk fra væsken. Dvs. det organiske stof bundfælder sig for herefter at blive nedbrudt af bakterier, imens der i toppen af tanken samler sig såkaldt flydeslam. Det rensede spildevand, som vi kalder det ”rene vand”, ledes typisk ud igennem et nedsivningsanlæg placeret på for eksempel en mark i tilpas afstand til beboelse. Det består af drænrør, der er lagt ud og for at sikre en god fordeling af vandet i rørene, anvender vi i RB Kloak primært pumpebrønde.

Septiktanke med nedsivningsanlæg er en af de mest anvendte metoder til kloakering i det åbne land, men der findes flere forskellige løsninger. Vi vurderer altid hvilken løsning, der er den bedste for din bolig. Lad os rådgive dig og tage ansvaret.

 

Mulige problemer med din septiktank

Septiktanke er en effektiv måde at håndtere spildevand på. Der kan dog opstå en række problemer, hvoraf det vi typisk ser er, at der sker overløb. Dette sker, hvis tankens kapacitet overskrides, eller hvis der er blokeringer i systemet. Vi oplever også, at sivebrønden kan stoppe til. Det sker, hvis der kommer slam med ud sammen med det “rene vand”. Dette kan med tiden bevirke, at sivebrønden, som leder vandet ud på markerne, stopper til. Slammet kan yderligere forårsage, at pumpen, der sikrer en god fordeling af vandet i sivdrænene, stopper til.

Du kan også risikere, at der opstår revner eller huller i tanken, som kan betyde, at der siver spildevand ud. Dette kan forurene jorden i området omkring tanken, som typisk er placeret tættere på din bolig. Hober der sig faste stoffer op i tanken, kan dette også risikere at reducere ydeevnen i tanken.

En god måde at undgå og forebygge problemer med din septiktank på er at sikre, at den bliver tømt en gang årligt som en del af den kommunale tømningsordning. Du kan også bakke op om en velfungerende septiktank, der holder længe, ved at tænke over, hvad du putter i dit afløb i dagligdagen. Du skal for eksempel undgå at smide husholdningsartikler i toilettet såsom vatpinde og vådservietter. Dette har tanken nemlig svært ved at nedbryde. Undgå også at hælde afløbsrens og andre kemikalier direkte ud i dit afløb. Dette kan nemlig skabe ubalance i bakterierne, der nedbryder de organiske stoffer, der bundfælder sig i tanken, men det forurener også åer og søer, hvor septiktanken tit løber hen til.

 

Vigtigt at huske tømning af din septiktank

Når du har en septiktank, kommer den under en kommunal tømningsordning. Her bliver den tømt en gang om året. Det er vigtigt at huske tømningen, da det ikke er muligt at nedbryde alt organisk materiale, der kommer i dit toilet eller i dit afløb, i septiktanken.

 

Bliver din septiktank ikke tømt, kan du for eksempel risikere:

Sundhedsrisici eller miljøskader – pga. overløb.

Tilstoppet sivbrønd – fordi der kommer slam med ud i dit nedsivningsanlæg sammen med det ”rene vand”. Det kan også medføre, at pumpen, der sikrer fordeling af vandet, bliver stoppet.

Forurening pga. lækager – igennem sprækker eller huller i septiktanken. Dette sker forventeligt tæt ved din bolig og måske med risiko for at forurene en vandboring i nærheden.

Reducering af tankens effektivitet – pga. ophobning af faste stoffer.
Stoppet system – pga. forkerte ting kommer i septiktanken som for eksempel vådservietter og vatpinde m.m.

 

Oplever du problemer med din septiktank, så lad os tjekke den og sikre, at den fungerer, som den skal. Ring og få et uforpligtende tilbud.


Har du brug for hjælp?

Ring og lad os hjælpe dig, så du undgår unødvendigt bøvl og bekymring. 

RB Kloak samler på tilfredse kunder

Se de mange positive anmeldelser af vores arbejde på Google. Vi er taknemmelige for alle, der har anmeldt vores arbejde med etablering af septiktank i Nordsjælland og alle de andre typer af opgaver, vi laver for vores kunder.

Andreas Jessen
Andreas Jessen
2023-02-06
God service, og overholdt alle aftaler.
Claus Pedersen
Claus Pedersen
2022-10-07
Ronnie og hele hans team har fuldstændigt styr på både rådgivning, kvalitet af materialer og udførsel af arbejdet. - De overholder tidsplan, og er altid til at få fat på. - Stærkt arbejde, og en kæmpe stor anbefaling herfra.
Kim Madsen
Kim Madsen
2022-04-25
Jeg har bedt om et tilbud fra Ronnie. Jeg må sige, at han er super professionel. Noget af det man kan savne nu om dage. Han er virkelig stolt af sit arbejde, og er 100% dedikeret. Varm anbefaling.
Amalie Hempel Sparsø
Amalie Hempel Sparsø
2022-04-06
Ronnie (RB kloak) har arbejdet hos os et godt stykke tid, med omfangsdræn, dræn under huset, kloak mm. Arbejdet er flot udført, Ronnie er altid til at få fat i og top tjekket. Kæmpe anbefaling herfra.
Mads Houe
Mads Houe
2022-03-17
Varme anbefalinger herfra. Holder aftaler, højt fagligt niveau, fixer det aftalte, hurtig udrykning, gode folk. Tommel op!
Peter U Borchert Hansen
Peter U Borchert Hansen
2021-12-26
Super godt udført arbejdet stoppet køkkenvask d 24/12-2021 Kom hurtigt efter vi har ringet . Kan stærkt anbefalede dette firma
Kasper Christensen
Kasper Christensen
2021-05-22
Tak for det fine stykke arbejde, og at i kom så hurtigt. Vi kan varmt anbefale RB Kloak!
Jesper Linders
Jesper Linders
2021-04-09
Jeg har sideløbende med mit eget arbejde som elektriker arbejdet sammen med RB klaok op til flere gange. Jeg har til dato ikke oplevet et firma der går så meget op i faglig stolt og punktlighed.
Steven B. O.
Steven B. O.
2020-11-23
Hurtig og god service. Fjernede en tilstoppet kloak og sikrede at de andre kloakrør på huset blev renset igennem nu hvor han var her.

RB Kloak er båret af dedikerede mennesker 

I 2017 etablerede Ronnie Borchert RB Kloak i Lynge. Virksomheden drives i dag på baggrund af 20 års erfaring med kloakbranchen og på et fundament gennemsyret af værdier som pålidelig, høj kvalitet, punktlighed og gennemsigtighed. 

Alle medarbejdere er veluddannede og tager løbende kurser både inden for produktkendskab og teknik. RB Kloak har hertil fokus på løbende at opgradere maskiner og teknik, så problemerne altid løses på den mest optimale måde til glæde for dig. 

Pas på din septiktank i hverdagen

Det er vigtigt at tænke over, hvad du putter i dit toilet eller i afløbet i din vask, når dit spildevand skal renses i en septiktank.

 

Tre gode råd:

  1. Put kun det ”rigtige” i dit toilet og i dit afløb. Skumklude, vatpinde og vådservietter skal i en skraldespand. Overvej også, hvor meget toiletpapir du putter i toilettet ad gangen.
  2. Fedtet fra juleanden og olie skal heller ikke i køkkenafløbet. Dette er nemlig med stor risiko for at stoppe din ledning og tank. Kom det i stedet i skraldespanden i en pose eller en tom mælkekarton.
  3. Kemikalier må ikke komme i afløbet. Det værste er her afløbsrens, men det gælder også andre rengøringsmidler og kemikalier. Problemet er nemlig, at det kan dræbe bakterierne i din tank, som skal nedbryde det organiske stof. Hertil kommer at det følger med vandet ud igennem dit nedsivningsanlæg, og det er skadeligt for miljøet.

 

20 års erfaring med at etablere septiktank i Nordsjælland

Vi tilbyder både at etablere og reparere septiktanke og laver også alle de andre løsninger til håndtering af spildevand, hvis din bolig er i et område uden offentlig kloak. Vi hjælper dig med at finde den løsning, der passer bedst til din bolig.

Få et uforpligtende tilbud.

 

FAQ

 

Nogle af de spørgsmål vi oftest får, har vi samlet her: 

 

Mit toilet er stoppet, hvad gør jeg? 

Start altid med at tjekke din brønd. Her kan du løfte brønddækslet af og se, hvordan din kloak ser ud. Når du løfter brønddækslet, og indholdet ligner ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvorfor lugter det fra min kloak? 

Hvis din kloak lugter, så kan det være et tegn på, at kloakken er stoppet, eller at vandlåsen er defekt. Det kan også være, at den er udtørret. 

 

Hvordan finder jeg min brønd? 

Dækslet til din brønd er placeret på din grund. Ofte ligger det foran dit hus eller ude ved vejen. Du kan også kigge efter en tegning af din grund på en af de offentlige, tilgængelige hjemmesider. Er det helt umuligt at lokalisere din brønd, kan vi komme og køre TV-inspektion fra toilettet eller gulvafløbet. På den måde kan vi lokalisere brønden med vores udstyr. 

 

Hvordan ser en stoppet brønd ud? 

Vi plejer at sige, at hvis det du kan se nede i din brønd, ligner en ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvordan håndterer I et stoppet toilet? 

9 ud af 10 gange kan vi løse problemet med det samme. Det gør vi ved at spule dine kloakrør, så vi fjerner fedt og andet skidt, der har sat sig fast og blokerer. Hvis vi oplever udfordringer, når vi spuler, fx at spuleslangen møder modstand, så vil vi også foreslå en TV-inspektion. Her filmer vi indvendigt for at sikre, at der ikke er fx brud, rødder eller lign, der kan forsage rotter på din grund.

 

Hvad indebærer en kloakspuling? 

Hvis din håndvask eller dit toilet er stoppet, eller bare lugter fælt, så gennemfører vi en spuling af dine rør. Vi spuler fra din køkkenvask eller fra spulebrønden foran dit hus eller ude ved vejen.

 

Jeg har set en rotte, hvad gør jeg? 

Det er vigtigt, at du først og fremmest får anmeldt det til din kommune – både hvis du har set en rotte, og hvis der er tegn på, at der har været en rotte på din grund. 

 

Herefter er det en god ide at forebygge, at du får rotter indenfor. Har du ikke en rottespærre, vil vi anbefale, at du får installeret det. Rotterne søger indenfor særligt i efteråret, hvor temperaturen falder. 

 

Tjek på din kommunes hjemmeside, hvor du skal anmelde rotter. 

Sådan hjælper vi dig døgnet rundt

Vi kender til alle de problemer, du kan opleve med din kloak. Derfor kan vi ofte allerede i telefonen vurdere, hvad vi skal gøre for at løse problemet.

For at du kan danne dig et overblik, så får du altid først et uforpligtende tilbud og en detaljeret beskrivelse af, hvordan vi vil løse opgaven for dig – uanset om det drejer sig om spuling af din kloak, tv-inspektion eller opsætning af rottespærre.

Det er vigtigt for os, at du oplever tilbuddet som gennemskueligt, og at du får svar på alle dine spørgsmål, så du ved, hvad du kan forvente.

Bliv kontaktet hurtigst muligt

Kontakt
Navn
Navn
Fornavn
Efternavn