Telefon 42 60 43 43
Åbningstider

Mandag-fredag 7:00 - 16:00

Stoppet afløb – RB Kloak
rådgiver dig, så du kan løse dit
problem

Vandet løber ikke ud af din vask, og det lugter måske også fra dit afløb? Forventeligt skyldes det, at det er stoppet. Vi har samlet vores gode råd til, hvordan du kan løse dit problem.

Oplever du fortsat problemer med stoppet afløb, så skriv og få et tilbud rb@rb-kloak.dk .

 

Tegnene på, at dit afløb er stoppet

Løber vandet kun langsomt ud af din køkkenvask eller ud af afløbet i brusekabinen, kan du være ret sikker på, at dit afløb er stoppet. Hører du boblende lyde fra afløbet, når du lukker vand ud, så er det også et tegn på, at dit afløb er ved at stoppe. Et tredje tegn kan være, at dit afløb lugter af metangasser eller svovl. Oplever du, at vandet, der løber ud af et afløb, kommer op af et andet, er det et tegn på et større problem end blot ét stoppet afløb.

Stoppet afløb – vores bedste råd

Du får her de fem råd, vi oftest giver, og som typisk løser problemet med stoppet afløb.

1. Indkreds problemet
Det er vigtigt at være sikker på, at der kun er tale om ét stoppet afløb. Oplever du udfordringer flere steder i din bolig, er der tale om et mere alvorligt problem. Er det kun et afløb, der driller, er udfordringen ofte let at løse.

2. Brug kogende vand
Er det køkkenvasken, der giver problemer, så anbefaler vi, at du starter med at hælde kogende vand i. Lad det stå natten over eventuelt tilsat opvaskemiddel. Det kan ofte opløse proppen af for eksempel fedtstof, der blokerer for gennemløb. Vi fraråder, at du anvender kemikalier som fx afløbsrens, da det er en unødvendig forurening.

3. Forsøg med en svupper
I nogle tilfælde kan en svupper hjælpe med at løsne proppen og skabe passage i afløbet. Du bruger her en stor, ofte orange, rund svupper (er det dit toilet, der driller, så skal du have fat i en kegleformet, som vi kalder “kamelkysset”). Svupperen placerer du over afløbet, der giver problemer, og så presser du den op og ned flere gange, hvor ved vakuumeffekten kan løsne proppen.

4. Tjek udearealet
Hvis du opdager, at problemet ikke kun er i et af dine afløb, men flere steder i din bolig, så kan det være, at der er tale om en større udfordring, som skal lokaliseres i dit kloaksystem på din grund. Vi anbefaler, at du starter med at se, om der er tegn på blokeringer rundt om dine brønde på grunden. Det kan for eksempel være, at der ved kloakdækslerne er oversvømmelser. Der skal være vand i din sandfangsbrønd, det vil sige den brønd, der opfanger regnvandet fra din tagrende.

5. Undgå at skulle have hjælp i weekenden
Vi sidder klar 24-7 alle ugens dage til at hjælpe dig – men du kan jo lige så godt få tjekket problemet og eventuelt ringet efter hjælp i hverdagene, hvor du undgår weekendtillæg. Sørg altid for, at køkkenafløbet er velfungerende, inden du skal have en større fest – for eksempel hele familien til julemiddag.

Hvis du ikke kan komme problemet med stoppet afløb til livs, eller det bliver ved med at komme igen, så kan vi for eksempel gennemføre en spuling af din kloak. Vi kan også lave en TV-inspektion først, der afslører, hvad der er kilden til udfordringen med dit afløb.

 

Skriv en mail (Link til: rb@rb-kloak.dk) og hør, hvad vi kan gøre for dig.

Har du brug for hjælp?

Ring og lad os hjælpe dig, så du undgår unødvendigt bøvl og bekymring. 

Vores kunder er glade

Og vi er taknemmelige for alle de gode anmeldelser, vi får på Google. Vi lever af tilfredse kunder, og vi går derfor ikke, før vi har løst dit problem. Anmeldelserne handler om alle de forskellige ydelser, vi løbende afhjælper i hele Nordsjælland.

Andreas Jessen
Andreas Jessen
2023-02-06
God service, og overholdt alle aftaler.
Claus Pedersen
Claus Pedersen
2022-10-07
Ronnie og hele hans team har fuldstændigt styr på både rådgivning, kvalitet af materialer og udførsel af arbejdet. - De overholder tidsplan, og er altid til at få fat på. - Stærkt arbejde, og en kæmpe stor anbefaling herfra.
Kim Madsen
Kim Madsen
2022-04-25
Jeg har bedt om et tilbud fra Ronnie. Jeg må sige, at han er super professionel. Noget af det man kan savne nu om dage. Han er virkelig stolt af sit arbejde, og er 100% dedikeret. Varm anbefaling.
Amalie Hempel Sparsø
Amalie Hempel Sparsø
2022-04-06
Ronnie (RB kloak) har arbejdet hos os et godt stykke tid, med omfangsdræn, dræn under huset, kloak mm. Arbejdet er flot udført, Ronnie er altid til at få fat i og top tjekket. Kæmpe anbefaling herfra.
Mads Houe
Mads Houe
2022-03-17
Varme anbefalinger herfra. Holder aftaler, højt fagligt niveau, fixer det aftalte, hurtig udrykning, gode folk. Tommel op!
Peter U Borchert Hansen
Peter U Borchert Hansen
2021-12-26
Super godt udført arbejdet stoppet køkkenvask d 24/12-2021 Kom hurtigt efter vi har ringet . Kan stærkt anbefalede dette firma
Kasper Christensen
Kasper Christensen
2021-05-22
Tak for det fine stykke arbejde, og at i kom så hurtigt. Vi kan varmt anbefale RB Kloak!
Jesper Linders
Jesper Linders
2021-04-09
Jeg har sideløbende med mit eget arbejde som elektriker arbejdet sammen med RB klaok op til flere gange. Jeg har til dato ikke oplevet et firma der går så meget op i faglig stolt og punktlighed.
Steven B. O.
Steven B. O.
2020-11-23
Hurtig og god service. Fjernede en tilstoppet kloak og sikrede at de andre kloakrør på huset blev renset igennem nu hvor han var her.

RB Kloak er båret af dedikerede mennesker 
I 2017 etablerede Ronnie Borchert RB Kloak i Lynge. Virksomheden drives i dag på baggrund af 20 års erfaring med kloakbranchen og på et fundament gennemsyret af værdier som pålidelig, høj kvalitet, punktlighed og gennemsigtighed.

Alle medarbejdere er veluddannede og tager løbende kurser både inden for produktkendskab og teknik. RB Kloak har hertil fokus på løbende at opgradere maskiner og teknik, så problemerne altid løses på den mest optimale måde til glæde for dig.

RB Kloak er ekspert i din kloak
Vi er specialiserede i at afhjælpe stoppet afløb og alle de andre problemer, der kan opstå i forbindelse med din kloak. Vi gennemfører spuling og TV-inspektion af din kloak, opsætter rottespærrer og gennemfører service heraf, så du er sikret mod besøg af rotter året rundt. Vi løser også udfordringer med fugt i din kælder. Bor du i åbent land uden adgang til den offentlige kloak, hjælper vi med at finde den rigtige løsning til din bolig.

FAQ

Nogle af de spørgsmål vi oftest får, har vi samlet her: Herfra ens.

Mit toilet er stoppet, hvad gør jeg?
Start altid med at tjekke din brønd. Her kan du løfte brønddækslet af og se, hvordan din kloak ser ud. Når du løfter brønddækslet, og indholdet ligner ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir.

Hvorfor lugter det fra min kloak?
Hvis din kloak lugter, så kan det være et tegn på, at kloakken er stoppet, eller at vandlåsen er defekt. Det kan også være, at den er udtørret.

Hvordan finder jeg min brønd?
Dækslet til din brønd er placeret på din grund. Ofte ligger det foran dit hus eller ude ved vejen. Du kan også kigge efter en tegning af din grund på en af de offentlige, tilgængelige hjemmesider. Er det helt umuligt at lokalisere din brønd, kan vi komme og køre TV-inspektion fra toilettet eller gulvafløbet. På den måde kan vi lokalisere brønden med vores udstyr.

Hvordan ser en stoppet brønd ud?
Vi plejer at sige, at hvis det du kan se nede i din brønd, ligner en ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir.

Hvordan håndterer I et stoppet toilet?
9 ud af 10 gange kan vi løse problemet med det samme. Det gør vi ved at spule dine kloakrør, så vi fjerner fedt og andet skidt, der har sat sig fast og blokerer. Hvis vi oplever udfordringer, når vi spuler, fx at spuleslangen møder modstand, så vil vi også foreslå en TV-inspektion. Her filmer vi indvendigt for at sikre, at der ikke er fx brud, rødder eller lign, der kan forsage rotter på din grund.

Hvad indebærer en kloakspuling?
Hvis din håndvask eller dit toilet er stoppet, eller bare lugter fælt, så gennemfører vi en spuling af dine rør. Vi spuler fra din køkkenvask eller fra spulebrønden foran dit hus eller ude ved vejen.

Jeg har set en rotte, hvad gør jeg?
Det er vigtigt, at du først og fremmest får anmeldt det til Furesø Kommune – både hvis du har set en rotte, og hvis der er tegn på, at der har været en rotte på din grund.

Herefter er det en god ide at forebygge, at du får rotter indenfor. Har du ikke en rottespærre, vil vi anbefale, at du får installeret det. Rotterne søger indenfor særligt i efteråret, hvor temperaturen falder. Tag fat i en Kloakmester. Vi hjælper dig gerne.

Tjek på din kommunes hjemmeside, hvor du skal anmelde rotter.

Sådan hjælper vi dig døgnet rundt

Vi kender til alle de problemer, du kan opleve med din kloak. Derfor kan vi ofte allerede i telefonen vurdere, hvad vi skal gøre for at løse problemet.

For at du kan danne dig et overblik, så får du altid først et uforpligtende tilbud og en detaljeret beskrivelse af, hvordan vi vil løse opgaven for dig – uanset om det drejer sig om spuling af din kloak, tv-inspektion eller opsætning af rottespærre.

Det er vigtigt for os, at du oplever tilbuddet som gennemskueligt, og at du får svar på alle dine spørgsmål, så du ved, hvad du kan forvente.

Bliv kontaktet hurtigst muligt

Kontakt
Navn
Navn
Fornavn
Efternavn