Telefon 42 60 43 43
Åbningstider

Mandag-fredag 7:00 - 16:00

Stoppet kloak – RB Kloak står klar til at rådgive og afhjælpe dine problemer

Lugter det fælt fra dit afløb, eller har vasken svært ved at trække vandet ud, så kan det skyldes en stoppet kloak. Der er meget, du selv kan gøre også for at passe på din kloak. Det kan også være, at en spuling er nødvendig for at løse dit problem.

Lad os rådgive dig! Ring på +45 42 60 43 43. Vi står klar til at hjælpe 24-7.

 

Sådan ved du, at din kloak er stoppet

Der er flere tegn, der kan afsløre, at din kloak er stoppet. Det kan fx være, at vandet kun langsomt løber ud af din håndvask eller ud af afløbet i brusekabinen. Det kan også være, at du oplever, at dit toilet ikke skyller ud, som det plejer, eller at der står mere vand i kummen end normalt. Et andet tegn kan være, at der kommer fx boblende lyde fra afløbet, når du lukker vandet ud af køkkenvasken. Dette kan være et tegn på, at din kloak er ved at stoppe. Kommer lydene, efter du har trukket ud i toilettet, kan det ligeledes være et tegn på forstoppelse på vej. Det kan også skyldes rodnet fra træer, som er kommet ned i kloakledningen.  Endelig kan det være, at dit afløb lugter fx af svovl eller metangasser. Kommer vandet, der løber ud af et afløb, pludselig op af et andet, er det et tegn på et større problem.

 

Stoppet kloak – hvad kan du selv gøre?

Der er flere ting, du selv kan gøre for at løse dit problem. Her har vi samlet vores bedste råd, som kan hjælpe dig på vej.

Lokaliser problemet
Først og fremmest skal du finde ud af, hvad problemet er. Er det fx kun ét afløb, der driller, eller er det i hele boligen? Hvis problemet er lokalt i en rist, er problemet ofte lettere at løse.

Hæld kogende vand i køkkenafløbet
Hvis det er vasken i køkkenet, der er stoppet, og der stadig er lidt gennemløb, kan du starte med at hælde kogende vand i afløbet – evt. tilsat opvaskemiddel, som du lader stå natten over. Hvis du er heldig, opløser det proppen af for eksempel fedtstof i afløbet. Vi anbefaler ikke, at du forsøger med afløbsrens eller andre kemikalier, da dette forurener unødvendigt.

Anvend en svupper
Du kan forsøge at skabe passage i fx vasken eller toilettet med en svupper. Til vasken bruger du en stor rund svupper, der ofte er orange, til toilettet skal du bruge en mindre, kegleformet, som ofte kendes under navnet ”kamelkysset”. Du placerer svupperen over afløbet, og så skubber du op og ned flere gange. Vakuumeffekten kan løsne en eventuel prop i din kloak.

Undersøg uden for
Er problemet i hele boligen, så kan det være, at problemet skal findes i dit kloaksystem uden for huset. Tjek dine brønde og se om der er tegn på blokeringer eller fx oversvømmelser ved kloakdækslerne på din grund. Være opmærksom på, at der skal være vand i din sandfangsbrønd, der opfanger regnvandet fra din tagrende.

Lad være med at vente til weekenden
Det er en god ide at undersøge problemet i hverdagene, så du undgår weekendtillæg. Før større fester, fx juleaften, kan det også være en god ide at have en fast rutine, hvor du lige tjekker dit afløb, især køkkenvasken. Så kan du feste i fred.

Hvis kloakken bliver ved med at drille, eller du ikke kan finde problemet, så kigger vi gerne på din kloak. Vi kan gennemføre en spuling. Vi kan også lave en tv-inspektion, som kan gøre os klogere på dit kloakproblem.

Oplever du et akut problem?

Ring og lad os hjælpe dig, så du undgår unødvendigt bøvl og bekymring. Vi kender til alle de problemer, du kan opleve med din kloak, og vi kan derfor ofte allerede i telefonen vurdere, hvad det kræver at løse.

Vi er eksperter i alle kloakopgaver

 • Stoppede toiletter eller vaske – vi gennemfører spuling af kloakken 
 • Dårligt indeklima i din kælder – vi fjerner fugt ved at etablere dræn 
 • Ikke synlige udfordringer – igennem TV-inspektion får vi hurtigt syn for sagen 
 • Uanmeldt besøg – vi forebygger effektivt rotter med en rottespærre
 • Manglende adgang til offentligt kloaknet – vi sikrer den rigtige løsning til kloakering i åbent land
Andreas Jessen
Andreas Jessen
2023-02-06
God service, og overholdt alle aftaler.
Claus Pedersen
Claus Pedersen
2022-10-07
Ronnie og hele hans team har fuldstændigt styr på både rådgivning, kvalitet af materialer og udførsel af arbejdet. - De overholder tidsplan, og er altid til at få fat på. - Stærkt arbejde, og en kæmpe stor anbefaling herfra.
Kim Madsen
Kim Madsen
2022-04-25
Jeg har bedt om et tilbud fra Ronnie. Jeg må sige, at han er super professionel. Noget af det man kan savne nu om dage. Han er virkelig stolt af sit arbejde, og er 100% dedikeret. Varm anbefaling.
Amalie Hempel Sparsø
Amalie Hempel Sparsø
2022-04-06
Ronnie (RB kloak) har arbejdet hos os et godt stykke tid, med omfangsdræn, dræn under huset, kloak mm. Arbejdet er flot udført, Ronnie er altid til at få fat i og top tjekket. Kæmpe anbefaling herfra.
Mads Houe
Mads Houe
2022-03-17
Varme anbefalinger herfra. Holder aftaler, højt fagligt niveau, fixer det aftalte, hurtig udrykning, gode folk. Tommel op!
Peter U Borchert Hansen
Peter U Borchert Hansen
2021-12-26
Super godt udført arbejdet stoppet køkkenvask d 24/12-2021 Kom hurtigt efter vi har ringet . Kan stærkt anbefalede dette firma
Kasper Christensen
Kasper Christensen
2021-05-22
Tak for det fine stykke arbejde, og at i kom så hurtigt. Vi kan varmt anbefale RB Kloak!
Jesper Linders
Jesper Linders
2021-04-09
Jeg har sideløbende med mit eget arbejde som elektriker arbejdet sammen med RB klaok op til flere gange. Jeg har til dato ikke oplevet et firma der går så meget op i faglig stolt og punktlighed.
Steven B. O.
Steven B. O.
2020-11-23
Hurtig og god service. Fjernede en tilstoppet kloak og sikrede at de andre kloakrør på huset blev renset igennem nu hvor han var her.

Forebyg stoppet kloak

Her er fem af de vigtigste råd, der kan hjælpe med at forebygge stoppet kloak: 

 1. Put kun det i afløbet, som afløbet er lavet til. Med det mener vi, at du skal undgå fx at smide vådservietter, vatpinde og store mængder papir i dit toilet. 
 2. Andefedt og for eksempel madolie hører heller ikke hjemme i dit afløb. Du kan i stedet hælde det i en pose eller en brugt mælkekarton og herefter smide det ud i affaldsspanden. Det er nemlig store syndere i forhold til at stoppe din kloak. 
 3. Brug en si i alle dine afløb, som sikrer, at fx hår og madaffald ikke ryger med ned i kloakken – og husk at rense dem ofte. 
 4. Sørg for at der ikke står store træer i nærheden af din kloakledning i haven. Rødderne herfra kan nemlig lave skader på din ledning og være med til at skabe blokeringer. 
 5. Få et sundhedstjek på dine rør, så du ved, hvad staden er. Vi gennemfører sundhedstjek med TV-Inspektion. 

 

Tre gode råd til, hvordan du holder din kloak glad

 1. Undlad at putte forkerte ting som fx vådservietter, hygiejnebind, vatpind m.m. i dit toilet. 
 2. Hæld madolie og fx andefedt i mælkekartoner eller poser, som du smider ud frem for i køkkenvasken. Fedt størkner nemlig, når det afkøles, og du risikerer dermed, at det er med til at blokere dine kloakrør. 
 3. Tjek, at der ikke er store træer eller planter i nærheden af kloakledningen på din grund. Rødderne kan nemlig forårsage skader på ledningen. 

 

RB Kloak – 360 graders hjælp til din kloak

Vi er specialiserede i at løse alle former for reparationer af din kloak. Ud over kloakspuling og TV-inspektion af kloakker, forebygger vi uønsket besøg af rotter i dit hjem ved at opsætte rottespærrer. Er der fugt i din kælder, løser vi det typisk ved at opsætte dræn, der skaber et bedre og sundere indeklima. Endelig hjælper vi med at finde den rigtige løsning, hvis din bolig ikke har adgang til det offentlige kloaknet, dvs. kloakering i åbent land.

Sådan hjælper vi dig døgnet rundt

Vi kender til alle de problemer, du kan opleve med din kloak. Derfor kan vi ofte allerede i telefonen vurdere, hvad vi skal gøre for at løse problemet.

For at du kan danne dig et overblik, så får du altid først et uforpligtende tilbud og en detaljeret beskrivelse af, hvordan vi vil løse opgaven for dig – uanset om det drejer sig om spuling af din kloak, tv-inspektion eller opsætning af rottespærrer.

Det er vigtigt for os, at du oplever tilbuddet som gennemskueligt, og at du får svar på alle dine spørgsmål, så du ved, hvad du kan forvente.

Bliv kontaktet hurtigst muligt

Kontakt
Navn
Navn
Fornavn
Efternavn