Telefon 42 60 43 43
Åbningstider

Mandag-fredag 7:00 - 16:00

Stoppet vask – få rådgivning hos RB Kloak og løs dit problem

Løber vandet langsomt ud, eller står det helt stille? Lugter det også fælt, måske af svovl? Så tyder det på, at du har en stoppet vask. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at afhjælpe dit problem.

 

Ring og få gode råd til, hvad du selv kan gøre. Hjælper det ikke, står vi klar. +45 42 60 43 43.

 

Skal du også have and juleaften?

Dit afløb siger nej tak!

 

Hvordan ved du, at din vask er stoppet?

Det er faktisk ret simpelt. Der er flere tegn, du kan være opmærksom på. Det mest tydelige er, hvis vandet ganske enkelt ikke løber ud af din vask, eller kun siver ganske langsomt ud. Et andet forholdsvis sikkert tegn er, hvis der kommer mærkelige lyde fra dit afløb. Det kan for eksempel være boblende lyde, når du lukker vandet ud af vasken. Og endelig kan der være lugtgener. Det kan eksempelvis være, at afløbet i din vask lugter af svovl eller metangasser.

 

Er det toilettet, der kommer mærkelige lyde fra, er det vigtigt at du hurtigst muligt får tjekket det. Det kan nemlig skyldes skader på ledningen fra trærødder i din have. Ligeledes er et mere alvorligt problem til stede, hvis vandet fra et afløb kommer op af et andet. Her er vores anbefaling, at du får en professionel til hurtigst muligt at undersøge, hvad det er galt.

 

Stoppet vask – her er hvad du selv kan gøre

Du kan ofte selv håndtere en stoppet vask. Vi har samlet vores bedste råd, der kan hjælpe dig, her:

 

1. Hvor er problemet?

Det handler som det første om at finde ud af, hvor og hvad problemet er. Er det for eksempel kun ét afløb, eller er det flere, der giver problemer? Er udfordring lokalt i eksempelvis en vask, er det ofte hurtigt løst.

 

 2. Start med kogende vand

Er der stadig lidt gennemløb eksempelvis i afløbet i køkkenvasken, kan det være nok at hælde kogende vand i det. Du kan evt. tilsætte lidt opvaskemiddel, og lade det stå natten over. Er du heldig, vil det varme vand opløse den prop af fedtstof, der er årsagen til, at du har en stoppet vask. Undlad at hælde afløbsrens i, eller for den sagsskyld andre kemikalier, da det forurener unødvendigt.

 

3. Prøv med en svupper

Det kan være et forsøg værd at anvende en svupper. Den kan være med til at genskabe passagen i vasken. Du skal bruge en stor rund svupper, som ofte er orange. Er det derimod toilettet, der driller, skal du bruge en mindre, som går under navnet ”kamelkysset”. Placer svupperen på afløbet i vasken og skub så op og ned gentagende gange. Herved skaber du vakuumeffekt, som kan løsne proppen i din vask.

 

4. Tjek dine udendørs arealer

Hvis problemet ikke kun er ved ét afløb, men gennemgående i hele boligen, kan det være en gode idé at tjekke dit kloaksystem udenfor huset. Start med at undersøge dine brønde og vurder, om der er tegn på for eksempel oversvømmelser ved dækslerne eller blokeringer. Det er ikke tegn på et problem, at der er vand i din sandfangsbrønd, der opfanger regnvandet fra din tagrende. Det er meningen.

 

5. Søg hjælp i hverdagene

Hvis de ovenstående råd ikke hjælper, så er det en god ide at søge professionel hjælp. Undlad at vente til weekenden, hvor der ofte er weekendtillæg. Det er også dumt at skyde afklaringen til helligdage, hvor du risikerer at stå med stoppet vask juleaften med hele familien på besøg til middag.

 

Kan du ikke selv afhjælpe dine problemer med stoppet vask, så kigger vi gerne på din kloak og finder årsagen. Vi kan foretage en TV-inspektion og se ikke synlige udfordringer, og vi kan også gennemføre en spuling, der fjerner blokeringer.

 

Skriv en mail og hør, hvad vi kan gøre for dig. rb@rb-kloak.dk


Har du brug for hjælp?

Ring og lad os hjælpe dig, så du undgår unødvendigt bøvl og bekymring. 

Andreas Jessen
Andreas Jessen
2023-02-06
God service, og overholdt alle aftaler.
Claus Pedersen
Claus Pedersen
2022-10-07
Ronnie og hele hans team har fuldstændigt styr på både rådgivning, kvalitet af materialer og udførsel af arbejdet. - De overholder tidsplan, og er altid til at få fat på. - Stærkt arbejde, og en kæmpe stor anbefaling herfra.
Kim Madsen
Kim Madsen
2022-04-25
Jeg har bedt om et tilbud fra Ronnie. Jeg må sige, at han er super professionel. Noget af det man kan savne nu om dage. Han er virkelig stolt af sit arbejde, og er 100% dedikeret. Varm anbefaling.
Amalie Hempel Sparsø
Amalie Hempel Sparsø
2022-04-06
Ronnie (RB kloak) har arbejdet hos os et godt stykke tid, med omfangsdræn, dræn under huset, kloak mm. Arbejdet er flot udført, Ronnie er altid til at få fat i og top tjekket. Kæmpe anbefaling herfra.
Mads Houe
Mads Houe
2022-03-17
Varme anbefalinger herfra. Holder aftaler, højt fagligt niveau, fixer det aftalte, hurtig udrykning, gode folk. Tommel op!
Peter U Borchert Hansen
Peter U Borchert Hansen
2021-12-26
Super godt udført arbejdet stoppet køkkenvask d 24/12-2021 Kom hurtigt efter vi har ringet . Kan stærkt anbefalede dette firma
Kasper Christensen
Kasper Christensen
2021-05-22
Tak for det fine stykke arbejde, og at i kom så hurtigt. Vi kan varmt anbefale RB Kloak!
Jesper Linders
Jesper Linders
2021-04-09
Jeg har sideløbende med mit eget arbejde som elektriker arbejdet sammen med RB klaok op til flere gange. Jeg har til dato ikke oplevet et firma der går så meget op i faglig stolt og punktlighed.
Steven B. O.
Steven B. O.
2020-11-23
Hurtig og god service. Fjernede en tilstoppet kloak og sikrede at de andre kloakrør på huset blev renset igennem nu hvor han var her.

RB Kloak er båret af dedikerede mennesker 

I 2017 etablerede Ronnie Borchert RB Kloak i Lynge. Virksomheden drives i dag på baggrund af 20 års erfaring med kloakbranchen og på et fundament gennemsyret af værdier som pålidelig, høj kvalitet, punktlighed og gennemsigtighed. 

Alle medarbejdere er veluddannede og tager løbende kurser både inden for produktkendskab og teknik. RB Kloak har hertil fokus på løbende at opgradere maskiner og teknik, så problemerne altid løses på den mest optimale måde til glæde for dig. 

 

Undgå stoppet vask – tre råd

Vores vigtigste råd til, hvordan du undgår at få en stoppet vask:

  1. Skån din køkkenvask fra fedtstoffer, som dem fra juleanden og madolie. Det er nemlig noget af det, der lettest forårsager stoppet vask. Hæld det i stedet i en tom mælkekarton eller i en pose og smid det herefter i skraldespanden.
  2. Husk si i dine afløb. Den sikrer, at for eksempel madaffald og hår ikke løber med ud og stopper kloakken. Det er vigtigt at rense sien ofte.
  3. Vær opmærksom på, at der ikke er placeret store træer i nærheden af kloakledningen i din have. Rødderne herfra kan nemlig forårsage skader på din ledning, som også kan være med til at skabe blokeringer.

 

RB Kloak står klar til at hjælpe dig

Som et erfarent team af rørlæggere, har vi håndteret alle tænkelige kloakproblemer inklusiv stoppet vask. Vi gennemfører kloakspuling og TV-inspektion, og vi hjælper dig også med at undgå besøg fra rotter særligt i efteråret. Oplever du fugt i din kælder, kan vi opsætte dræn og installere en højvandslukker, så din kælder er sikret bedst muligt. Vi kan også hjælpe dig med den bedste løsning, hvis din bolig er placeret uden adgang til det offentlige kloaknet. Dvs. kloakering i åbent land.

 

FAQ

 

Nogle af de spørgsmål vi oftest får, har vi samlet her: 

 

Mit toilet er stoppet, hvad gør jeg? 

Start altid med at tjekke din brønd. Her kan du løfte brønddækslet af og se, hvordan din kloak ser ud. Når du løfter brønddækslet, og indholdet ligner ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvorfor lugter det fra min kloak? 

Hvis din kloak lugter, så kan det være et tegn på, at kloakken er stoppet, eller at vandlåsen er defekt. Det kan også være, at den er udtørret. 

 

Hvordan finder jeg min brønd? 

Dækslet til din brønd er placeret på din grund. Ofte ligger det foran dit hus eller ude ved vejen. Du kan også kigge efter en tegning af din grund på en af de offentlige, tilgængelige hjemmesider. Er det helt umuligt at lokalisere din brønd, kan vi komme og køre TV-inspektion fra toilettet eller gulvafløbet. På den måde kan vi lokalisere brønden med vores udstyr. 

 

Hvordan ser en stoppet brønd ud? 

Vi plejer at sige, at hvis det du kan se nede i din brønd, ligner en ”karamel-suppe”, så kan du være ret sikker på, at din brønd er stoppet. ”Suppen” består hovedsageligt af en masse sammenpresset toiletpapir. 

 

Hvordan håndterer I et stoppet toilet? 

9 ud af 10 gange kan vi løse problemet med det samme. Det gør vi ved at spule dine kloakrør, så vi fjerner fedt og andet skidt, der har sat sig fast og blokerer. Hvis vi oplever udfordringer, når vi spuler, fx at spuleslangen møder modstand, så vil vi også foreslå en TV-inspektion. Her filmer vi indvendigt for at sikre, at der ikke er fx brud, rødder eller lign, der kan forsage rotter på din grund.

 

Hvad indebærer en kloakspuling? 

Hvis din håndvask eller dit toilet er stoppet, eller bare lugter fælt, så gennemfører vi en spuling af dine rør. Vi spuler fra din køkkenvask eller fra spulebrønden foran dit hus eller ude ved vejen.

 

Jeg har set en rotte, hvad gør jeg? 

Det er vigtigt, at du først og fremmest får anmeldt det til din kommune – både hvis du har set en rotte, og hvis der er tegn på, at der har været en rotte på din grund. 

 

Herefter er det en god ide at forebygge, at du får rotter indenfor. Har du ikke en rottespærre, vil vi anbefale, at du får installeret det. Rotterne søger indenfor særligt i efteråret, hvor temperaturen falder. 

 

Tjek på din kommunes hjemmeside, hvor du skal anmelde rotter. 

Sådan hjælper vi dig døgnet rundt

Vi kender til alle de problemer, du kan opleve med din kloak. Derfor kan vi ofte allerede i telefonen vurdere, hvad vi skal gøre for at løse problemet.

For at du kan danne dig et overblik, så får du altid først et uforpligtende tilbud og en detaljeret beskrivelse af, hvordan vi vil løse opgaven for dig – uanset om det drejer sig om spuling af din kloak, tv-inspektion eller opsætning af rottespærre.

Det er vigtigt for os, at du oplever tilbuddet som gennemskueligt, og at du får svar på alle dine spørgsmål, så du ved, hvad du kan forvente.

Bliv kontaktet hurtigst muligt

Kontakt
Navn
Navn
Fornavn
Efternavn